NASTAVLJA SE NAJPOPULARNIJI MALONOGOMETNI TURNIR U HRVATSKOJ

Kutija šibica seli u kultnu “dvojku“ Doma sportova – kreće i ženski dio natjecanja

Objavljeno: 14.12.2021. Metropolitan

Nakon tri vrlo zanimljiva i uzbudljiva vikenda koja su obilježile brojne atraktivne utakmice i vrhunski mali nogomet, Kutija šibica 2021. ‘powered by Coca-Cola’ seli se u Dvoranu dva Doma sportova, koja spremno čeka osam najboljih momčadi veteranskog turnira, 32 seniorske momčadi te osam ekipa ženskog dijela turnira. Kutija se bliži najuzbudljivijem dijelu natjecanja u kojem će biti jako teško predvidjeti tko će ići dalje, a tko ispasti, jer su sve preostale momčadi pokazale da su itekako zaslužile svoje mjesto među najboljima. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem web stranice www.kutija-sibica.hr, a cijena ulaznica je 10 kuna.

Uzbudljive utakmice

Protekli vikend nije bio sretan za podnositelje Auto klub Siget, unatoč njihovoj sjajnoj standardnoj postavi igrača. Nisu slavili ni Zloćo i prijatelji, momčad koju je zaustavilo vrlo jaki tim Dental Centar Grzela, a svoje natjecanje nisu nastavili ni igrači Ridenta, još jedan od favorita. Zanimljiva utakmica zabilježena je u susretu Biberon Koestlina i tima Filpro. Nakon što su u poluvremenu gubili 0:2, Biberon se uspio vratiti u utakmicu te na kraju pobijediti s 4:2. Slovenci Bubka Bar Gofar Selo ljubavi vrlo je lako svladao protivnike Elite Academy – Ardor, s čak 8:0.  Sjajni su bili i igrači Juicy Makarske koji su s 11:0 pobijedili FBI teretanu. Za momčad iz Makarske igraju Perić, Jelovčić i Jurić, futsal reprezentativci Hrvatske, Turk i Duščak iz Slovenije te Rajčević iz Srbije.

Cvjetno poliklinika Milojević izašla je na teren s Purgarom, Hertlom i Starčevićem te je uspješno, sa 6:0,  savladala momčad Antonica – autoservis Marko Ančić, ali su ih nakon toga zaustavili igrači slovenskog Meteora, s rezultatom 1:0. Za Cammeo Big Bang team igrali su Leko, Gaši, Grcić i Vrbat, Grcić te su s 2:1 slavili protiv momčadi  Zagreb Colors. Senjak hoteli Matan lako su svladali tim Pekarna Savica, s čak 8:0, a jedan su od timova koji pretendiraju na pobjednike veteranskog turnira. Veteranska momčad Toni i Gogo, u kojoj igraju bivši hrvatski reprezentativci futsala, lako su pobijedili Brux –  Grad Tora, s gol razlikom 7:3.

Napokon dolazi red i na 5. Turnir žena Kutija šibica 2021. ‘powered by Coca – Cola’, a ove godine predstavlja osam odličnih i vrlo raspoloženih ekipa. Među njima su braniteljice naslova, koje predvodi legenda Jerko Ćesić Ljudina.

– Neke naše igračice nisu mogle doći, što zbog situacije s Covidom-19, što zbog obaveza u svojim klubovima, ali mi vjerujemo u naš tim koji smo sjajno posložili. Tu je Petra Michieli, sjajna mlada igračica i reprezentativka U17, igračice i velikog i malog nogometa, a tu su i futsal igračice iz susjedne Bosne i Hercegovine. Spremni smo za obranu naslova iz 2019. godine i jedva čekam da izađemo na teren u subotu – izjavio je Jerko Ćesić Ljudina, voditelj tima Michieli Tomić.

U subotu, 18. prosinca od 11 sati, na rasporedu su i utakmice osmine finala za veterane, dok će se četvrtfinala igrati u ponedjeljak, 20. prosinca od 16 sati te u utorak, 21. prosinca od 18 sati. Bit će to pravi nogometni spektakl jer je riječ o vrlo kvalitetnim momčadima koje su opravdale svoj status favorita i pokazale spremnost za osvajanje turnira. Posebnu pažnju gledatelja zasigurno će privući prava derbi utakmica između momčadi Promotionplay i Dental Centar Grzela.

Seniorski dio turnira stigao je do 32 najbolje momčadi, a treće kolo igrat će se u nedjelju, 19. prosinca od 15 sati, u ponedjeljak od 16 sati te u utorak od 18 sati. Osam najboljih i najuspješnijih odmjerit će snage u osmini finala koje se igra u srijedu, 22. prosinca s početkom u 15 sati.

Prema važećim mjerama

Jubilarna, rođendanska Kutija šibica održava se u organizaciji Ustanove Upravljanje sportskim objektima te pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a najveći ljubitelji ovog kultnog turnira moći će uskoro kupiti monografiju “Hram malog nogometa – 50 godina Kutije šibica“, na blagajni Doma sportova, tijekom trajanja završnih utakmica, po simboličnoj cijeni od 50 kuna.

Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ, svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.  Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde. Uz potvrde je obavezno nošenje maski te održavanje preporučenog razmaka. Na ulazima svih dvorana na kojima će se odvijati utakmice Kutije šibica bit će omogućeno antigensko testiranje u iznosu od 50,00 kuna. Testiranje će početi sat vremena prije početka prve utakmice.

Više informacija o ovogodišnjem izdanju MNT Kutija šibica 2021. powered by Coca-Cola može se pronaći na službenim stranicama www.kutija-sibica.hr i www.sportskiobjekti.hr, na Facebook i Instagram stranici kao i na kontakt mail [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba