PRVA MOMČAD TRENIRA U STROGIM UVJETIMA

Igrač Lokomotive ima koronavirus, nije bio u kontatku s ostalim igračima

Objavljeno: 10.08.2020. Ante Ferara

Nogometaš Lokomotive pozitivan je na koronavirus. To su u priopćenju potvrdili iz Lokomotive, ali nisu otkrili ime zaraženog igrača. On će sljedećih 14 dana morati biti u karanteni, a Lokomotiva će trenirati pod posebnim programom. Kvalifikacijska utakmica za Ligu prvaka zasad nije upitna.

– Igrač Lokomotive koji se nakon petodnevnog odmora vratio u Zagreb s povišenom temperaturom, obavio je testiranje na COVID-19 i rezultat je bio pozitivan. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet zaražene osobe. Odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je igraču odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a.

Bez obzira što igrač nakon povratka s odmora nije bio u kontaktu s igračima prve momčadi, provest će se pojačani nadzor u idućem razdoblju, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. U dolazećem će razdoblju prva momčad trenirati u strogim uvjetima, bez korištenja svlačionica, uz redovno mjerenje temperature u skladu s protokolima UEFA-e i HNS-a. Igrači i stručni stožer bit će testirani na COVID-19 tijekom tjedna, te još u dva navrata prije utakmice 2. kvalifikacijskog kola za ulazak u Ligu prvaka, sukladno protokolu UEFA.

Ostatak momčadi, sukladno naputku epidemiološke službe, ne mora ići u samoizolaciju, ali će se sve aktivnosti u klubu održavati po strožim mjerama zaštite. Nadležni epidemiolog procijenio je da ne postoje elementi dodatnog rizika za klub, ali je Radna skupina za povratak natjecanja HNS-a, preporučila pojačani nadzor i dodatne higijenske i epidemiološke mjere – kažu u priopćenju iz Lokomotive.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba