ŽESTOK ODGOVOR UEFE NA INICIJATIVU NAJBOGATIJIH KLUBOVA: Tko bude igrao Superligu, neće moći igrati za reprezentaciju

Hrvatska ostaje bez Modrića, Perišića, Kovačića, Brozovića, Rebića, Vrsaljka i Grbića?

Objavljeno: 19.04.2021. Metropolitan


– Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u. Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta – rekao je to, a prenosi Sky Italia, Uefin predsjednik Aleksander Čeferin nakon zasjedanja Uefina izvršnog odbora u Montreauxu i potvrdio najave krovne europske nogometne organizacije.

– Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu – dodao je predsjednik UEFA-e.

U Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter. Oni su pozvali još tri neimenovana kluba da im se priključe u projektu kojim bi zatim upravljalo tih 15 osnivača. Još pet klubova bi se kvalificiralo za tu ligu temeljem rezultata u nacionalnim prvenstvima uoči te premijerne sezone, premda nije navedeno iz kojih bi država bili.

Superliga bi mogla započeti već od ovoga kolovoza, a o svim novostima glede formata i ostalih detalja klubovi će, kako su naveli u njihovom nedjeljnom priopćenju, na vrijeme informirati javnost. 

Zabranu igranja za Hrvatsku i to manje od dva mjeseca do Europskog prvenstva, tako dobiva sedam nogometaša koji igraju u spomenutim klubovima: Luka Modrić, Ante Rebić, Šime Vrsaljko, Ivo Grbić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Ivan Perišić. 

Međutim, taj broj vjerojatno nije konačan jer u Superligi će igrati 20 klubova. Uz 12 osnivača (čeka se objava imena još tri kluba) sudjelovat će još pet klubova na temelju rezultata.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba