WILLKOMMEN, MATANOVIĆU!

Hrvatska Njemačkoj uspjela ”oteti” najboljeg igrača mlade reprezentacije koji vuče korijene iz Krapinskih Toplica

Objavljeno: 28.04.2022. Metropolitan

Po uzoru na svog idola, Marija Mandžukića, kao napadač St. Paulija i njemačke U-19 reprezentacije, odnosno napadača Eintrachta, prepoznavali smo ga po broju 17 na dresu i odličnim nastupima. Podsjetimo, 2020. godine, sezonu je obilježio igrom za momčad U-19 St. Paulija, u kojoj je postigao tri pogotka u pet nastupa, a za momčad U-17 zabio ih je devet u sedam nastupa. Iste je godine nastupio na turniru u španjolskoj La Mangi i u obje utakmice, s Južnom Korejom i Španjolskom, postigao po jedan pogodak. Bio je to korak koji ga je prometnuo u prvu špicu elfa, a trener Timo Schultz, tada ga je najavio kao vrhunskog napadačkog talenta i sjajnu budućnost kluba.

Radi se o velikom talentu, centraforu, modernom igraču pred kojim je blistava karijera – 19-godišnjem Igoru Matanoviću koji posjeduje apsolutno sve karakteristike napadača koji su danas na iznimno visokoj cijeni. Matanović je iznimno visok, motoričan, okretan i brz igrač sa sjajnom tehnikom igranja, odličan dribler, a ono što se kod njega svakako ističe jest činjenica da golove zabija iz svake pozicije. Još prije dvije godine nagađalo se o Matanovićevom prelasku u Hrvatsku, a nakon poduže akcije posljednjih mjeseci Matanović je izabrao, i već bi, na sljedećem okupljanju mladih selekcija, trebao dobiti poziv izbornika U-21 reprezentacije Igora Bišćana, koji je već davno istaknuo da je Matanović sjajan talent kojeg svakako vidi među svojim izabranicima.

Matanović je još koncem ožujka predvodio napad njemačke U-19 selekcije, zabio je, u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Euro, sjajan gol Talijanima, te protiv Belgije upisao asistenciju pokazavši svo bogatstvo svog talenta. Samo mjesec dana izabrao je Hrvatsku zahvalivši Nijemcima.

Svakako je zanimljiva činjenica da je Matanovićeva obitelj u Njemačku stigla iz Kotor Varoša, općine u Bosni i Hercegovini, u blizini Banja Luke, a iz istog su mjesta i roditelji Matea Kovačića.

– Članovi moje obitelji bili su izbjegli za vrijeme rata u Krapinske Toplice, dakle, kada nam je bilo najteže, Hrvatska im je pružila utočište i to se ne zaboravlja. Međutim, ja sam još krajem 80-ih došao u Njemačku, zaposlio se, tako da su mi obje zemlje puno toga dale – objasnio je prije dvije godine Igorov otac Ranko Matanović za Večernji list.

Matanović je već kao dijete zaigrao za St. Pauli u kojem je prošao sve selekcije, a neosporni talent pokazao je kao 16-godišnjak zabivši 19 golova uz sedam asistencija za U-17 momčad u 27 utakmica. Nedvojbeno je kako će Hrvatska, Matanovićevom odlukom prelaska dobiti ˝nogometnog kralja˝.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba