POTENCIJALNI NASLJEDNICI MBAPPÉA I COURTOISA

Gvardiol i Livaković u pojedinačnoj konkurenciji za osvajanje prestižnih priznanja

Objavljeno: 15.12.2022. Metropolitan

Hrvatska će se u subotu, protiv Maroka boriti za brončanu medalju, ali osim za osvajanje medalje, dvojica hrvatskih reprezentativaca Joško Gvardiol i Dominik Livaković bore se za osvajanje prestižnih priznanja u pojedinačnoj konkurenciji, pišu Sportske novosti.

Naime, Joško Gvardiol jedan je od glavnih favorita za osvajanje nagrade u kategoriji najboljeg mladog igrača, a Dominik Livaković vrlo visoko kotira u izboru za vratara turnira.

U konkurenciju za najboljeg mladog nogometaša ulaze svi igrači rođeni 1. siječnja 2001.godine i kasnije, a prema informacijama Telegrapha i Sportskeede, najveći favoriti su Gvardiol i argentinski veznjak Enzo Fernández. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, za najboljeg mladog igrača proglašen je Kylian Mbappé.

Kao glavni konkurenti za osvajanje Zlatne rukavice, prema izvješću Sporting Newsa, figuriraju Livaković, Yassine Bounou, Emiliano Martinez i Hugo Lloris. Radi se o golmanima četiriju reprezentacija koje su izborile poluzavršnicu natjecanja. Nagradu za najboljeg vratara prije četiri godine, u Rusiji je osvojio Thibaut Courtois.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba