PROBLEMI ZA VATRENE UOČI EURA: Zbog škotskih Covid-19 pravila traži se nova lokacija za kamp, a nastup Dejana Lovrena upitan je zbog ozljede

“Donijet će se odluka da budu najbolji mogući uvjeti za pripreme reprezentacije, ali i da u slučaju zaraze nekog igrača ne moraju i drugi u izolaciju“

Objavljeno: 29.05.2021. Metropolitan

Hrvatska otkazuje kamp u St. Andrewsu, a razlog tome je isti onaj zbog kojeg su to učinili i Česi u Edinbourghu te će oni boraviti doma u Pragu. Prema informacijama iz HNS-a, odluka je to koja još uvijek nije službena, no trebala bi za koji dan postati te je zapravo samo pitanje formalnosti, pišu Sportske novosti.

Naime, po škotskim Covid-19 pravilima, a koja su drugačija od UEFA-inih, ukoliko se dogodi situacija da se utvrdi da je samo jedan igrač pozitivan, svi ostali koji su bili s njim u kontaktu, moraju u samoizolaciju.

Nije poznato gdje će Vatreni boraviti za vrijeme Eura, no čelnici Saveza i izbornik Zlatko Dalić traže najbolje rješenje. Prioritet HNS-a je pronaći kamp u Ujedinjenom Kraljevstvu gdje ne vrijede propisi kao u Škotskoj.

– Radi se o situaciji koja se razvija nekoliko dana. U komunikaciji smo s češkim savezom i UEFA-om. Svjesni smo da su u Škotskoj okolnosti nepovoljne i razmatramo promjenu kampa reprezentacije iz Škotske na neku drugu lokaciju. Puno je toga na stolu, donijet će se odluka da budu najbolji mogući uvjeti za pripreme reprezentacije, ali i po pitanu Covid-19 pravila, da u slučaju zaraze nekog igrača ne moraju i drugi u izolaciju – rekao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Ovo nije jedini problem s kojim se Vatreni suočavaju uoči Eura. Naime, Dejan Lovren ponovno ima problema sa starom ozljedom medijalnog kolateralnog ligamenta s kojom se susreo prije pet tjedana u svom klubu, ruskom Zenitu, a što će biti s njime, bit će odlučeno najkasnije do utorka u 23.59 sati, kada ističe službeni rok za predaju konačnog popisa igrača za Euro.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba