"MLIJEČNA STAZA 2020."

Dinamo će u humanitarnoj virtualnoj utrci prikupljati kilometre za djecu s poteškoćom u razvoju

Objavljeno: 04.09.2020. Ante Ferara

Dinamo ove će godine biti jedan od sudionika UNICEF-ove humanitarne virtualne utrke ”Mliječna staza 2020.” Sudionici će prikupljati kilometre hodanjem, trčanjem, vožnjom bicikla, kolica ili romobila, rolanjem ili planinarenjem, a utrka traje od 5. do 20. rujna.

– GNK Dinamo sa zadovoljstvom će podržati humanitarnu virtualnu utrku ”Mliječna staza 2020”. Čast nam je u premijernoj virtualnoj utrci prikupljati kilometre za djecu s teškoćama u razvoju. Organizatorima želimo puno uspjeha u virtualnoj utrci, a sve sudionike i navijače Dinama pozivamo da se priključe Dinamovu timu i da zajedno osiguramo što više kilometara mogućnosti – kazala je Vlatka Peras, predsjednica Uprave GNK Dinamo.

Dinamo neće biti uključen u projekt samo novčanom donacijom, već i aktivnim svakodnevnim sudjelovanjem tima Dinamo Zagreb sastavljenog od članova uprave te djelatnika kluba i Dinamove nogometne škole. U Dinamov tim putem aplikacije atlasGO moći će se uključiti zainteresirani sudionici, kao i svi navijači koji žele uz Dinamo prikupiti što više kilometara. Utrka ove godine nije kompetitivnog karaktera, a prijava je ujedno i donacija.

Cilj je osigurati hitnu podršku za djecu s teškoćama tamo gdje je najpotrebnije, a prikupljena sredstva bit će uložena u senzorne sobe i edukaciju stručnjaka za provođenje terapija senzorne integracije u Hrvatskoj. Ove godine klub će po prvi put sudjelovati kao jedna od korporacija, uz želju da se i druge istaknute sportske udruge i institucije uključe u projekt. Utrku su podržali igrači prve momčadi Mislav Oršić, Joško Gvardiol i Amer Gojak koji su građane i navijače Dinama pozvali da se prijave te da prikupljanjem kilometara pokažu svoju podršku.

– Mliječna staza će se po prvi put održati virtualno što svima omogućuje da trče, hodaju ili voze bicikl za djecu s teškoćama. Izuzetno smo sretni što se ove godine i GNK Dinamo pridružuje utrci u kojoj su jedini pobjednici djeca. Zajedno s tisućama sudionika u Hrvatskoj prikupljamo kilometre mogućnosti za djecu kojoj je naša podrška najpotrebnija – rekla je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba