JOŠ NE VOZE NOĆU

Među prvima saznajemo: ZET od 7. rujna vraća noćne vožnje

Objavljeno: 15.08.2020. Ante Ferara

Zbog opasnosti od koronavirusa ZET je u ožujku zaustavio dnevni i noćni promet. Istovremeno, Zagreb je 22. ožujka pogodio potres koji je značajno oštetio centar grada. Nakon popuštanja mjera ZET je postupno normalizirao promet, ali i dalje ne vozi noću.

S obzirom na cjelokupnu situaciju, u ZET-u kažu da je došlo do smanjenja potražnje za javnim gradskim prijevozom te da se smanjio broj putnika u vozilima, posebno u kasnim poslijepodnevnim i noćnim satima.

– Prolazak tramvaja u noćnim satima, zbog smanjenja okolne buke, čuje se znatno jače, kao i vibracije koje nastaju prolaskom tramvaja, te smo mišljenja kako je zbog vrlo slabe popunjenost istih trenutno bolje ne prometovati. Istovremeno, znatno su povećane mjere dezinfekcije. Dnevni javni gradski prijevoz dostupan je od 4.00 do 24 sata, što ostavlja prostor za pregled vozila, nadomještanje sredstava za dezinfekciju u svakom vozilu, kao i kompletnu dezinfekciju istih za samo 4 sata. Sve prethodno navedeno razlog je trenutnom ne prometovanju noćnih linija – kažu u ZET-u.

Dodaju kako je u planu ponovno uspostaviti noćni prijevoz početkom primjene jesenskog voznog reda, od 7. rujna. Očekuju da će u vozilima tada biti veći broj putnika i da će biti više potrebe za javnim gradskim prijevozom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba