POLUNISKOPODNI AUTOBUSI IVECO CROSSWAY

ZET dobio još sedam novih autobusa: Potpuno su ekološki prihvatljivi te prilagođeni osobama s invaliditetom

Objavljeno: 24.11.2020. Ante Ferara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima je u utorak ujutro na Autobusnom pogonu Podsused prisustvovao predstavljanju sedam od ukupno 29 novih autobusa ZET-a. Riječ je o posljednjoj isporuci poluniskopodnih autobusa Iveco Crossway u okviru projekta “Nabava 29 autobusa za potrebe ZET d.o.o.”

 ”Dižemo standard organiziranog javnog prijevoza kako bi putnicima osigurali kvalitetnija i ugodnija putovanja na svoje destinacije”, rekao je Bandić.

Dodao je da će ZET uskoro raspisati natječaj za zapošljavanje vozača s obzirom na proširenje voznoga parka. Istaknuo je da su nova vozila rezultat napora Grada Zagreba i ZET-a da konstantno ulažu u obnovu voznoga parka, podizanje kvalitete usluge, dostupniji te sigurniji prijevoz.

Direktorica ZET-a Ljuba Žgela je objasnila da je ukupna investicija za projekt iznosila oko 56 milijuna kuna, pri čemu je 85% prihvatljivih troškova sufinancirano iz programa EU dok se preostalih 15% sufinancira iz proračuna RH.

Novi autobusi marke Iveco Crossway LE City najnovija su generacija vozila za prijevoz putnika u europskim gradovima. Zadovoljavaju najstrože europske norme zahvaljujući Euro 6 motorima, što znači da su u potpunosti ekološki prihvatljivi, a ujedno su i prilagođeni za prijevoz osoba s invaliditetom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter