Iz penzije ravno za volan

Zbog nedostatka vozača ZET od sad zapošljava umirovljenike

Objavljeno: 29.05.2024. Metropolitan

U velikom dijelu Hrvatske, Europe, a samim tim i Zagreba kronično nedostaje kvalificiranih vozača. Krizu osjete privatni prijevoznici koji su u svoje redove počeli dovoditi stranu radnu snagu. ZET je u nekoliko navrata raspisao natječaj kojim traže vozače, ali ti natječaji nisu uspješno prošli, pišu 24sata.

Iz ZET-a su raspisali interni poziv kojim potiču sve svoje vozače koji će uskoro doći u doba mirovine da nastave raditi za ZET i tako barem djelomično pomognu u pokrivanju manjka djelatnika. Na svojim službenim stranicama objavili su oglas kojim mole zainteresirane umirovljenike da se jave za rad na pola radnog vremena.

Postojeće se vozače, dakle, poziva da prije navršene 65. godine tvrtki podnesu zahtjev za produljenjem radnog odnosa, s naznakom do kojeg datuma žele nastaviti raditi. Umirovljenici koji nisu već zaposleni u ZET-u, a žele biti vozači, moraju ispuniti nekoliko uvjeta. Potrebno je imati završenu školu za vozača i važeću vozačku dozvolu D kategorije te biti zdravstveno sposoban za taj posao, a u obzir će se uzeti i dosadašnje radno iskustvo.

Umirovljenici koji se zaposle u ZET-u radit će na pola radnog vremena, a moći će dalje nastaviti primati svoju mirovinu. Plaća vozača u ZET-u kreće se između 1100 i 1400 eura. Osim redovne satnice, u iznos ulazi i plaćeni prekovremeni rad, rad u noćnim smjenama i dvokratni rad, a uključeni su i razni dodaci na koje ZET-ovci imaju pravo na temelju kolektivnog ugovora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba