OD PETKA U 18 SATI

Zbog izrazite hladnoće grad beskućnike sklanja s ulice, po njih će autobusom dolaziti na Glavni kolodvor

Objavljeno: 15.01.2021. Ante Ferara

Pošto je najavljeno izrazito hladno vrijeme, a u cilju zaštite od hladnoće, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb, u razdoblju od 15.01. do 25.01.2021. organiziran je dodatni privremeni smještaj za osobe koje borave na otvorenom i nemaju mogućnost drugog odgovarajućeg smještaja. Odlazak na smještaj osigurava se organiziranim prijevozom. Polasci autobusa s Glavnog kolodvora Zagreb u Prihvatilište Gradskog društva Crvenog križa Zagreb u Velikoj Kosnici su:

petak                   15.01.2021.         18 sati

subota                16.01.2021.         18 sati

nedjelja               17.01.2021.         18 sati

ponedjeljak        18.01.2021.         18 sati

– Napominjemo da osobe obuhvaćene smještajem za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta neće ostati bez prava koja ostvaruju u sustavu socijalne skrbi, odnosno pravo na zajamčenu minimalnu naknadu neće se obustaviti. Zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na Covid 19 kako bi se širenje zaraze svelo na najmanju moguću mjeru, te iz tog razloga nije moguć svakodnevni odlazak i povratak u Prihvatilište za beskućnike.

Isto tako, u suradnji s Ustanovom „Dobri dom“ Grada Zagreba, a kako bi se osigurao dodatni prostor za zaštitu od hladnoće za osobe bez primjerenog smještaja u periodu od 14.01. do 25. 01.2021. pruža se mogućnost boravka u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje na lokaciji Branimirova 35, Zagreb. U navedenom razdoblju boravak će biti omogućen u vremenu od 19 do 7 sati.  

Napominjemo kako je redovni smještaj za beskućnike osiguran u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te se sve osobe u potrebi za smještajem mogu obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja – kaže u priopćenju Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

.

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara
“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: OD IZNENADA PREMINULOG VELIKANA HRVATSKOG RUKOMETA ZLATKA SARAČEVIĆA OPRAŠTAJU SE BROJNE KOLEGE SPORTAŠI, NOVINAR, KLUBOVI, NAVIJAČI…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter