VIKEND NA CESTAMA

ZAGREB: Mladić s 1,76 promila alkohola u krvi naletio na stup

Objavljeno: 20.01.2020. Metropolitan

Zagrebačka policija proteklog je vikenda provela akciju pojačanog nadzora vozila i vozača tijekom koje su zabilježena čak 782 prometna prekršaja, od čega je 77 vozača bilo u alkoholiziranom stanju, a njih pet vozilo je pod zabranom.

U subotu, dvadesetak minuta poslije ponoći, 25-godišnjak je s 1.76 promila alkohola u krvi i vozačkom dozvolom koja je istekla, vozio Ulicom Nikola Tavelića u Zagrebu, u smjeru jugozapada. Dolaskom do kućnog broja 11, neoprezno je skrenuo desno, nije uspio zakočiti i naletio je na rubni kamen sa zapadne strane kolnika te na stup. Nakon prometne nesreće, mladić je odveden u posebnu prostoriju na triježnjenje te mu je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati, priopćila je PU Zagrebačka.

U nedjelju oko 3.30 sati ujutro 38-godišnjakinja je vozila Ulicom grada Vukovara gdje joj je, kod raskrižja s Lopudskom ulicom, alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 1,18 promila alkohola u krvi. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati.

U akciji policije koja je trajala od petka do nedjelje, utvrđena su ukupno 782 prometna prekršaja, od čega 77 prekršaja vozača s alkoholom, 216 prekršaja nepropisne brzine, 67 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 41 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, devet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, pet pod zabranom, pet prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 362 ostala prekršaja, javlja PU Zagrebačka.

Autor: R.C.

Foto: ZI / Ilustracija

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba