Novoizabrani zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obavio primopredaju vlasti

“Vjerujem da ćemo brzo pohvatati konce. Žičara se mora pokrenuti i mora se početi zarađivati novac”

Objavljeno: 04.06.2021. Metropolitan

Novoizabrani zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević obavio je primopredaju vlasti s Jelenom Pavičić Vukičević, koja mu je dala financijska izvješća o gradu Zagrebu i druga izvješća o gradskim projektima.

– Sastanak je bio otvoren, konstruktivan. Dobili smo oko 2000 stranica različitih izvješća, tako da će nam trebati vrijeme da kroz sve to prođemo. Financijsko stanje nije dobro i s tim ćemo se odmah pozabaviti. Danas ćemo imati sastanke s pročelnicom za financije i s drugim pročelnicima, a druge ćemo zakazati sljedeći tjedan – rekao je Tomašević, piše 24 sata.

Na pitanje o financijama, rekao je da će cijeli vikend prolaziti kroz to i da će im trebati neko vrijeme. Kaže i da će razgovarati sa svih 27 pročelnika, upravom Holdinga i onda dobiti detaljnu sliku.

– Brzo će to ići, vjerujem da ćemo brzo pohvatati konce – rekao je.

Na pitanje o poskupljenju usluga, kaže da vjeruje da do toga neće doći i da funkcioniranje grada neće biti upitno.

Istaknuo je i da razgovori s SDP-om idu dobro, ali još nisu gotovi. Najavio je i da će konstituirajuća sjednica Skupštine biti održana 17. lipnja i da će do tada svi razgovori završiti.

Tomašević je otkrio i da mu je Pavičić Vukičević dala neke savjete, ali bi ih radije zadržao za sebe.

Rekao je i da su već u tijeku neke dodatne revizije, poput projekta žičare.

– Situacija nije bajna, ali i za to postoje rješenja. Žičara se mora pokrenuti i mora se početi zarađivati novac – rekao je Tomašević.

Ivica Lovrić dao je ostavku na mjesto pročelnika za obrazovanje, pa je Tomašević rekao da će već danas donijeti odluku o tome.

Rekao je i da se nada da će uskoro sjesti i na razgovor s premijerom Plenkovićem i razgovarati o ključnim projektima za Zagreb, od obnove, dječje bolnice na Srebrnjaku, nove bolnice u Blatu.

– Ugovaranje svih tih sastanaka će biti jedne od prvih stvari sljedeći tjedan – kaže.

Podsjetimo, Tomašević je, iako je bilo sastanak bio dogovoren u 8 sati, kasnio nekoliko minuta na posao, a pojasnio je da je na tramvajskoj stanici u Savskoj pozlilo jednoj ženi pa je s njome čekao Hitnu pomoć. Kašnjenje, dodao je, ne bi trebala biti praksa jer “nije baš da svaki dan naletite na nekoga u gradu tko treba pomoć”. Na ulazu u poglavarstvo dočekan je pljeskom radnika.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter