NOVA PRAVILA

U Zagrebu se od danas za testiranje na koronavirus prvo treba prijaviti preko interneta

Objavljeno: 23.10.2020. Ante Ferara

U Zagrebu je zabilježeno 580 novozaraženih koronavirusom, 1.934 osoba je testirano, a za njih 894 određena je mjera samoizolacije, rečeno je u petak na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Glavna sestra Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar Cecilija Rotim kazala je da se ukupan broj aktivnih slučajeva popeo na 2205, dok je ukupno u izolaciji 8714 osoba. Istaknula je novo radno vrijeme drive-in punkta za testiranje na Mirogojskoj: od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati, a nedjeljom i blagdanima od 8 do 10 sati. Za svako uzimanje uzorka, pacijenti se obavezno moraju naručiti preko platforme dostupne ovdje.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić je na novinarski upit o održavanju zagrebačkog Adventa istaknula kako je održavanje trenutno u planu prateći i poštujući aktualne propisane mjere, no naglasila je kako će se i dalje pratiti epidemiološka situacija i sukladno njoj donositi daljnje odluke. “Naš prioritet je zdravlje sugrađana”, kazala je Majić.

Što se tiče organiziranog javnog prijevoza ususret blagdanu Svi Sveti, zamjenica je objasnila da od petka poslijepodne kreću za 30% pojačane redovne autobusne linije prema gradskim grobljima. To konkretno znači da će na liniji 106 prema Mirogoju od danas biti dodatnih 9 autobusa, na liniji 206 prema Miroševcu 3 dodatna autobusa, a na liniji 267 prema Markovom polju još 2 autobusa. Usporedno će biti pojačan i tramvajski promet.

Na dan uoči blagdana, 31. listopada, te na sam blagdan 1. studenoga, Grad Zagreb organizirao je uvođenje i dodatnih izvanrednih linija prema grobljima.

Voditelj Operativno-komunikacijskog centra Stipo Mandić Policijske uprave zagrebačke izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježeno jedno kršenje mjere izolacije, no da kršenja odredbi Nacionalnog stožera civilne zaštite na području Grada Zagreba nije bilo.

Najnovije po kategorijama

TRAKOŠĆAN VAS MAMI: Uredit će se dio staze oko jezera i parkiralište, graditi uspinjača do dvorca, dizalo i rampe za osobe s invaliditetom te most preko jezera, iz kojeg će se očistiti mulj

SJAJ BISERA ZAGORJA NE MOŽE ZAMUTITI NI KORONA: IAKO U OVOJ GODINI ZBOG PANDEMIJE COVID-A-19 BILJEŽE PAD POSJEĆENOSTI, I DOMAĆIM I STRANIM GOSTIMA TRAKOŠĆAN JE I DALJE NEZAOBILAZNA DESTINACIJA

TRAKOŠĆAN VAS MAMI: Uredit će se dio staze oko jezera i parkiralište, graditi uspinjača do dvorca, dizalo i rampe za osobe s invaliditetom te most preko jezera, iz kojeg će se očistiti mulj

Objavljeno: 02.11.2020. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter