STOŽER CIVILNE ZAŠTITE GRADA ZAGREBA

U Zagrebu 669 novih slučajeva koronavirusa, među njima je i 96 učenika

Objavljeno: 03.12.2020. Ante Ferara

Ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 669. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1331 testiranje na SARS-CoV-2, od čega je 516 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 751 osobu. Mjera samoizolacije izrečena je za 1414 osoba.

Od 751 obrađene pozitivne osobe: 248 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 287 osoba su kontakti COVID + osoba, a kod pet je osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama. 57 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 40 osoba obrada je još u tijeku. Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a 19 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 72 osobe završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom sportske aktivnosti, a dvije su osobe doputovale iz BiH i Rusije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 31 korisnika, devet zdravstvenih i pet nezdravstvenih djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 46 učenika, tri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 50 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 846 učenika osnovnih te 1007 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 35 osoba. Zaključno, trenutno je u Gradu Zagrebu 3.400 aktivnih slučajeva.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter