MANJE JE I TESTIRANIH

U Zagrebu 321 novi slučaj koronavirusa

Objavljeno: 23.11.2020. Ante Ferara

U protekla 24 sata obavljeno je 849 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 321 nalaz bio pozitivan, a mjera samoizolacije izrečena je za 1054 osobe, izvijestio je danas pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč u ime NZZJZ Dr. Andrija Štampar na konferenciji za novinare Stožera CZGZ.

Rekao je da su djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno kontaktirali 414 osoba. Od 414 obrađenih pozitivnih osoba: 154 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 159 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, pet je osoba doputovalo iz BiH, Srbije, Italije, Slovenije i s Kosova.

 “Kod 16 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod dvije osobe tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. 18 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 17 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi jednog korisnika i sedam djelatnika”, rekao je Jeleč.

Izvijestio je da je tijekom vikenda kroz Covid ambulante Domova zdravlja prošlo 1620 osoba, samoizolacija je određena u 76 slučajeva, a broj upućenih na testiranje je 525.

“U Tomislavovom domu na Sljemenu se trenutno nalazi 20 osoba u karanteni, dok je u zdravstvenom sustavu Grada 174 zdravstvenih djelatnika koji su pozitivni, a za njih 172 je određena samoizolacija“, kazao je Jeleč.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter