ŠOSTAR UPOZORAVA

U Zagrebu 293 slučaja koronavirusa: “Dva tjedna imat ćemo 2500 novozaraženih”

Objavljeno: 20.10.2020. Ante Ferara

U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata je potvrđeno 293 novozaražena. Testirano je oko 1400 ljudi. Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda “Andrija Štampar” kaže kako je više od 7000 ljudi u samoizolaciji.

“Iz toga ćemo u idućih 10-ak dana, dva tjedna, imati 2500 novozaraženih”, upozorio je Šostar, javlja Dnevnik.hr.

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba rečeno je kako su u protekla 24 sata u Zagrebu zabilježena 293 novooboljela, provedena  su 1402 testiranja na SARS-CoV-2, a samoizolacija je određena za 1054 osobe.

“Od ukupnog broja novozaraženih, 90 ih je zasada s negativnom epidemiološkom anamnezom, 92-oje je bilo u kontaktu s COVID pozitivnim osobama, a za dvije osobe je vjerojatno da su se zarazili na obiteljskim svečanostima i okupljanjima, dok ih je petero doputovalo  iz BiH, Njemačke, Švedske i Rumunjske. Također, za troje novooboljelih se smatra da su virusu bili izloženi tijekom hospitalizacije, a za jednog tijekom sportske aktivnosti. Obrada za stotinu osoba je u tijeku”, rekla je glavna sestra Nastavnog zavoda Cecilija Rotim.

Dodala je da je tijekom jučerašnjeg dana utvrđen pozitivitet kod dvaju učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te kod 12-ero učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije je određena 67-morici učenika i 6-orici nastavnika osnovnih te 253-ojici  srednjoškolaca.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč je istaknuo da su aktivnosti u domovima zdravlja izrazito pojačane.

 “U COVID ambulantama je pomoć zatražilo 711 osoba, na testiranje ih  je upućeno 517, a mjera samoizolacije je određena za 21. U izolaciji u Tomislavovome domu je trenutno 17 studenata“ , rekao je Jeleč.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je apelirala na građane da uoči Svih svetih, odnosno da već danas počnu planirati odlaske na groblja, posebice na Mirogoj, Markovo polje i Miroševac kako bi se izbjegle gužve. Zahvalila je građanima što se pridržavaju mjera i uputa Nacionalnog i Gradskog stožera.

Najnovije po kategorijama

TRAKOŠĆAN VAS MAMI: Uredit će se dio staze oko jezera i parkiralište, graditi uspinjača do dvorca, dizalo i rampe za osobe s invaliditetom te most preko jezera, iz kojeg će se očistiti mulj

SJAJ BISERA ZAGORJA NE MOŽE ZAMUTITI NI KORONA: IAKO U OVOJ GODINI ZBOG PANDEMIJE COVID-A-19 BILJEŽE PAD POSJEĆENOSTI, I DOMAĆIM I STRANIM GOSTIMA TRAKOŠĆAN JE I DALJE NEZAOBILAZNA DESTINACIJA

TRAKOŠĆAN VAS MAMI: Uredit će se dio staze oko jezera i parkiralište, graditi uspinjača do dvorca, dizalo i rampe za osobe s invaliditetom te most preko jezera, iz kojeg će se očistiti mulj

Objavljeno: 02.11.2020. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter