PARKIRANJE JE BESPLATNO DO 1. VELJAČE

Sveti Duh dobio garažu s 477 parkirnih mjesta na četiri etaže, ima i 10 punionica za električne automobile

Objavljeno: 11.01.2021. Ante Ferara

Zagrebparking je u sklopu kompleksa KB-a Sveti Duh otvorio novu, 10 javnu garažu u Zagrebu s 477 parkirnih mjesta na četiri etaže. Prof. dr. Mladen Bušić, ravnatelj bolnice Sveti Duh je zahvalio svima koji su u ovome projektu sudjelovali. Kazao je da bolnica sada raspolaže s 477 parkirnih mjesta, uključujući 10 punionica za električna vozila, parkirna mjesta za  hibridne automobile, obiteljski parking te prostor za parkiranje bicikala i motora.

– Garaža se na sve četiri etaže prirodno ventilira i diči se titulom zelene garaže. U 2021. bolnica slavi 217 godina kontinuiranog rada, a upravo u godini pandemije svjedočimo da je zdravstvo nacionalno blago. Još jedanput zahvaljujem svima zaslužnima za ovaj veliki projekt koji će, osim bolnici biti na korist i drugim ustanovama u neposrednoj blizini – trima vrtićima, domu za starije i školi pa uistinu možemo reći da smo ovim projektom riješili promet u mirovanju – rekao je Bušić.

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban je naglasila da je riječ o kapitalnome projekatu  Zagrebačkog holdinga i Grada Zagreba.

– Ova garaža je dio većeg projekta izgradnje dnevne bolnice i garaže, čija investicija prelazi 200 milijuna kuna, a po mnogo čemu je izazovan jer se radi o najstarijoj  bolničkoj ustanovi u Republici Hrvatskoj čijim se uslugama ne koriste samo Zagrepčani nego i građani s drugih hrvatskih područja – kazala je Stojić Deban. 

Gradonačelnik Milan Bandić je kazao da je ovo prvenstveno projekt onih koji u posljednju 21 godinu vide da se u Zagrebu radi i stvara.

– Oni su i najzaslužniji da smo mi danas ovdje. Posebnu zahvalu upućujem izvođaču radova, tvrtki Tehnika d.d. na kvalitetno izvedenim radovima. Tijekom siječnja, točnije do 1. veljače 2021. parkiranje nećemo naplaćivati, a ovisno o situaciji s pandemijom koronavirusa odlučit ćemo hoće li se mjera produžavati. Na sve što nas je u 2020. zadesilo, a potom se nažalost nastavilo i u 2021., Gradska uprava i ja gledamo kao na šansu i izazov. Zato nećemo stati nego idemo i nadalje raditi – rekao je Bandić. 

Garaža je opremljena modernim sustavom automatske naplate parkirnih karata s centralnim upravljanjem preko SMS-a i mobilne aplikacije ZgPark te sustavom ugrađenih kamera za prepoznavanje registarskih oznaka, što izlazak iz garaže bez evidentiranja na terminalu čini bržim, a emisiju CO2 manjom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter