ANTIGENSKA TESTIRANJA OD PONEDJELJKA NA 12 LOKACIJA

Šikić o stanju s koronom: “Brojevi u Zagrebu su visoki i ozbiljni”

Objavljeno: 20.11.2020. Ante Ferara

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” rekao je da cijeli tjedan, ali i duže raspravljaju o situaciji koja je postala sve zahtjevnija.

“Nove odluke su pripremljene, danas će biti raspravljene na Znanstvenom vijeću i tijekom idućeg tjedna stupit će na snagu”, rekao je Trut. Nije mogao reći koje će to konkretno mjere biti.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr.Andrija Štampar” Sandra Šikić osvrnula se na najave da od ponedjeljak u Zagrebu kreće masovno testiranje građana besplatnim brzim antigenskim testovima.

“Testiranja će se provoditi u gradskim četvrtima na 12 lokacija. Građani se moraju naručiti putem online platforme ili telefonskim putem iz postojećih covid ambulanti i izabrati lokaciju i termin”, kazala je Šikić.

Dodala je da će online platforme biti dostupne od vikenda, te da se nada da će građani prepoznati prednost ovog brzog antigenskog testiranja i tako zaštiti sve oko sebe. Što se tiče epidemiološke situacije u Zagrebu u posljednja 24 sata istaknula je kako se konačan broj još očekuje, ali da su brojevi u Zagrebu visoki i ozbiljni. Sve su veći pritisci da se krene sa online nastavom.

Trut je kazao kako o tome odlučuje ministar Fuchs i njegova radna skupina.

Šikić se nadovezala i rekla da nije problem samo u školama, već i izvanškolskim aktivnostima.

“Nadamo se da će strože mjere koje se najavljuju, ali i povećana svijest ljudi dovesti do bolje situacije”, zaključila je Šikić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter