"ZAGREBE, NEMA OBNOVE DOK SABOR NE ZAVRŠI ODMORE!"

Petek nastavio performans: Transparent s porukom o obnovi Zagreba završio na mjestu gdje je nastradala jedina žrtva potresa

Objavljeno: 01.08.2020. Ante Ferara

Nakon što je u petak s opremom za plažu sjedio na Miramarskoj cesti i mahao zastupnicima koji su otišli na godišnji odmor, a nisu donijeli Zakon o obnovi Zagreba nakon potresa, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek nastavio je svoj performans.

Prvo je u petak kasno poslijepodne svoj transparent na kojem piše: “Zagrebe, nema obnove dok Sabor ne završi odmore!” postavio kraj Inine benzinske postaje na Jadranskoj aveniji.

– Pozdrav saborskim zastupnicima koji odlaze na jug i prema moru. Velike su gužve u prometu, sretan vam put! Zagreb će vas čekat razrušen od potresa jer ga ostavljate bez donosenog Zakona o obnovi! – napisao je svojem Facebook profilu.

Nešto kasnije transparent je prebacio na Slavonsku aveniji i dodao: “Pozdrav i zastupnicima koji odlaze na odmor prema istoku i sjeveru Lijepe naše. Zagreb je tolerantna sredina, no razočarenje zbog neusvajanja Zakona o obnovi odmah i sad, raste. S pravom, jer ste svi to obećali!”

Performans je nastavio i u subotu ujutro. Ovaj put transparent se našao na raskrižju Petrinjske i Đorđićeve ulice, kraj mjesta gdje je u potresu 22. ožujka nastradala djevojčica koja je kasnije preminula u Klaićevoj bolnici.

Uz fotografiju je napisao “Dan 1. Petrinjska”, a otvorio je i poseban album pod nazivom “Izgubljeni dani za obnovu Zagreba”. Uz opis albuma je napisao: “Zakona o obnovi Zagreba i okolice je prema planu HDZ-a te šutnju oporbe otišao u drugo čitanje koje će biti tek u rujnu, pet mjeseci o potresa. Time je izgubljeno i vrijeme tijekom cijelog kolovoza, jer nema pravnog okvira za djelovanjem, iako su svi obećali hitno donošenje zakona. Do rujna će saborski zastupnici poslije 7 radnih dana biti na godišnjem odmoru 33 dana. Novi saziv sabora, a sve je po starom. Zagrebe, nema obnove dok se zastupnici dobro ne odmore. ⛱”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Prijavite se na naš newsletter