Damir Vanđelić najavio:

“Neću ostati do kraja mandata kao ravnatelj Fonda za obnovu”

Objavljeno: 24.02.2021. Ante Ferara

Ravnatelj fonda za obnovu Zagreba Damir Vanđelić je rekao da nije dobio nikakva politička obećanja povezana s njegovim mandatom ravnatelja.

– Nikakva obećanja u smislu vezivanja posla ravnatelja s bilo čim, kao ni bilo kakvim naknadnim radnjama ne bih prihvatio, niti ona postoje. Za mene je takvo nešto neprihvatljivo ponašanje – kazao je Vanđelić. Istaknuo je da nema namjeru politički se aktivirati na ovim lokalnim izborima.

– Ne mogu uz ovaj posao koji radim još raditi kampanju, to je nemoguće. Na ovim izborima se sigurno neću kandidirati – dodao je Vanđelić. Nije želio govoriti o sljedećim izborima.

– O tom potom. Idemo vidjeti kako ću ovo napraviti. Ako ovo napravim loše neću biti zadovoljan sam sobom, niti oni sa mnom – rekao je. Kazao je kako nije bila njegova ideja da preuzme vođenje Fonda za obnovu.

-Ta ideja je došla od samog premijera, bio sam zamoljen da pomognem oko toga. Unutar toga ja sam rekao da nemam namjeru to voditi četiri ili osam godina, nego kanim to postaviti na noge i molio sam slobodu – koju zaista zasad imam – da to postavim po svim ovim elementima u smislu efikasnosti, transparentnosti i antikoruptivnim procesima u Fondu. Kada se to dovrši i obnova krene, kada krenemo obnavljati 10, 20, 50, 100 kuća i riješimo 50, 100 privremenih smještaja i dokazano se vidi da ti procesi funkcioniraju i da je sve uhodano, ja smatram da je moj posao uspostavljanja cijele aktivnosti gotov. Nakon toga, ako ću biti uspješan, ja ću zamoliti da me oslobode te dužnosti i da se bavim nečim drugim. To je bila ideja i takav je bio dogovor od početka. Puni mandat neću ostati sigurno, jer kanim to upogoniti puno prije. Ako to ne uspijem upogoniti dovoljnom brzinom, ja ću dati ostavku sam jer zaista neću ja sam biti zadovoljan svojim radom – pojasnio je Vanđelić.

Novinari su ga pitali je li to odgovorno, jer na početku mandata zna da ga neće odraditi do kraja.

– A što bi bilo da umrem nasred mandata? Bih li bio neodgovoran ili mrtav? Dvije su varijante – odrađujem ga loše, dajem otkaz sam što prije. Odrađujem ga dobro i kažem uhodan je, neka to preuzme netko drugi – našalio se.

Ne smatra da ga sabotira Ministarstvo graditeljstva.

– Ljudi koji rade u sektoru koji se bavi elementarnim nepogodama, zaista rade 10, 12 14 sati na dan. Upravni postupak koji se tiče Zakona o obnovi je vrlo kompleksan i taj dio koji oni pripremaju je na 20 do 40 stranica. Ja vjerujem da će to u jednom trenu krenuti jer ja te ljude vidim i na Banovini da pomažu građanima ispuniti zahtjeve. Oni će u jednom trenutku početi slati te zahtjeve. Smatram da me Ministarstvo graditeljstva nimalo ne bojkotira. Dali su mi dio ljudi, ja sada očekujem da mi odobre i drugi dio zaposlenika. Zasad me nitko ne bojkotira, ako me netko bude bojkotirao javit ću vam se – zaključio je Vanđelić, prenosi N1.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter