U akciji odsukavanja sudjelovala vojska, policija, vatrogasci i pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite

Na rijeci Savi u Zagrebu se odvezao brod i otplovio nizvodno

Objavljeno: 17.07.2021. Metropolitan

Županijski centar 112 Zagreb je u petak u poslijepodnevnim satima zaprimio dojavu da se na rijeci Savi, u blizini Mosta mladosti, odvezao brod i otplovio nizvodno.

Brod se zaustavio poprečno na prvom slapu, u visini toplane, a obzirom na mogući porast vodostaja rijeke Save, postojala je opasnost da ga prebaci preko slapova i usmjeri prema Željezničkom mostu kod Jakuševca. Nakon koordinacije operativnih snaga, desetak minuta iza ponoći započela je akcija odsukavanja i osiguranja broda uz pomoć kopnenog vojnog vozila. Brod je ubrzo uspješno odsukan te je usmjeren paralelno s obalom rijeke Save i vezan za obalu.
U akciji su sudjelovale postrojbe Hrvatske vojske, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb i policijski službenici Policijske uprave zagrebačke.

Najnovije po kategorijama

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter