Nesvakidašnji prizor jučer u centru Zagreba

Muškarac prošetao Ilicom i Trgom potpuno gol, ležao na podu i ljubio asfalt

Objavljeno: 19.09.2022. Metropolitan

Ljudi koji su se jučer u prijepodnevnim satima našli u centru Zagreba, imali su prilike svjedočiti nečem nesvakidašnjem. Naime, imali su prilike vidjeti potpuno golog muškarca koji šeće gradom, leži na glavnom zagrebačkom trgu i ljubi asfalt, piše Jutarnji list.

Riječ je o performansu kojeg je napravio Bruno Isaković, a zapravo se radi o performansu kojeg je još 1981. godine izveo Tomislav Gotovac. Performans se zvao ‘Zagreb, volim te’, a Gotovac je izašao gol iz haustora na adresi Ilica 8 te se prošetao do Trga ljubeći asfalt. 

Izvođač jučerašnjeg performansa, Isaković, je inače slobodni plesni umjetnik i koreograf koji je diplomirao na akademiji Amsterdam School of the Arts 2009 godine. Video performansa možete pogledati ovdje.  

Najnovije po kategorijama

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter