IZ GRADA ZAGREBA POZIVAJU GRAĐANE NA OPREZ

JELEČ: “Imamo lošu epidemiološku situaciju. Sustav funckionira vrlo otežano”

Objavljeno: 26.10.2020. Ante Ferara

Sandra Šikić je istaknula da je proteklih tjedan dana u Zavodu obavljeno više od 11 i pol tisuća testiranja.

“Od novooboljenih, njih 224 ima prebivalište, a 334 boravište u gradu Zagrebu. Ukupno je 33 470 aktivnih slučajeva, 8 043 aktivnih samoizolacija, 6 036 gađana Zagreba se oporavilo dosad, a 2 043 pozivitnih još čekaju obradu. U šest domova za starije pozitivno je 7-ero korisnika i tri radnice, dok je 446 učenika osnovih i 418 učenika srednjih škola upućeno u samoizolaciju”, rekla je Šikić.

“Imamo lošu epidemiološku situaciju. COVID ambulante rade pojačanim intenzitetom. U protekla tri dana pomoć je tražilo 1 777 osoba, od koji je njih 913 poslano na testiranje. Uzeto je 649 uzoraka na drive-in punktovima dok u karanteni imamo 21 studenta. Sustav funckionira vrlo otežano. Pozivamo građane na oprez”, poručio je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić još jednom je pozvala sugrađane na odgovorno i savjesno ponašanje, naročito uoči blagdana Svih Svetih.

„Molimo građane, ukoliko im obveze dozvoljavaju, da se organiziraju i da već tijekom ovog tjedna obiđu grobove svojih najmilijih kako bi se smanjila gužva na sam blagdan“, apelirala je zamjenica Majić.

Željko Renić iz Komunalnog i prometnog redarstva je naglasio da je sve spremno za obilježavanje blagdana Svih svetih te da se građani mogu informirati oko organizacije prometa i javnog prijevoza na gradskim web stranicama.

„Pristup u zone oko svih groblja u Zagrebu na dan Svih Svetih bit će pod posebnim režimom prometovanja. Pristup će biti omogućen vozilima ZET-a, taksi vozilima, vozilima s invalidskim znakom pristupačnosti te vozilima s posebnim dozvolama. Ovo je mjera koja će jamčiti lakši dolazak do groblja, a ukoliko se svi držimo mjera i uputa, vjerujemo da se blagdan može uspješno obilježiti“, rekao je te dodao da će mjere vrijediti za sva groblja na sam blagdan, dok će za groblje Mirogoj one vrijediti i dan ranije.

Najnovije po kategorijama

TRAKOŠĆAN VAS MAMI: Uredit će se dio staze oko jezera i parkiralište, graditi uspinjača do dvorca, dizalo i rampe za osobe s invaliditetom te most preko jezera, iz kojeg će se očistiti mulj

SJAJ BISERA ZAGORJA NE MOŽE ZAMUTITI NI KORONA: IAKO U OVOJ GODINI ZBOG PANDEMIJE COVID-A-19 BILJEŽE PAD POSJEĆENOSTI, I DOMAĆIM I STRANIM GOSTIMA TRAKOŠĆAN JE I DALJE NEZAOBILAZNA DESTINACIJA

TRAKOŠĆAN VAS MAMI: Uredit će se dio staze oko jezera i parkiralište, graditi uspinjača do dvorca, dizalo i rampe za osobe s invaliditetom te most preko jezera, iz kojeg će se očistiti mulj

Objavljeno: 02.11.2020. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter