DA, DOBRO STE PROČITALI

Jedna pizzeria u Zagrebu rezanje pizze naplaćuje dodatno – evo zašto

Objavljeno: 23.09.2022. Metropolitan

Čitateljica portala Index.hr požalila se da se neugodno iznenadila u jednoj zagrebačkoj pizzeriji na Vukomercu kad su ona i njezini prijatelji zamolili osoblje da im razrežu pizzu i tada shvatili da se rezanje pizze naplaćuje dodatnih pet kuna.

– Bila sam sa svojim prijateljima u Toccareu, pizzeriji u Vukomercu, gdje imaju stvarno fine pizze i jako se trude, no nakon što sam zamolila da nam razrežu pizze, rekli su da je to usluga koja se dodatno plaća. Znači, usluga rezanja pizze je pet kuna, što možete vidjeti i na računu. Ovo je nonsens, zar nije logičnije podignuti cijenu pizze kako se ljudi ne bi osjećali loše – pita se njihova čitateljica.  

Oglasili su se i iz pizzerije i za Index.hr pojasnili o čemu se radi.

– Svaka naša pizza za jednu je osobu, uz nju se dobije pribor za jelo, što bi značilo da se ona kao i svako drugo jelo u drugom restoranu jede vilicom i nožem, ne rukama, ne prstima… Također, na nekim našim pizzama se nalaze namirnice (npr. školjke) koje je nemoguće rezati, nego tek prilikom konzumacije. Problem proizlazi iz navika ljudi u Hrvatskoj koji su naučeni i odgojeni da budu usluženi po svim standardima, kriterijima i željama, a da naravno sve te dodatne usluge budu besplatne. Svakom gostu koji je tražio rezanje pizze prethodno je naglašeno da se ta usluga naplaćuje i transparentno je navedena na računu, taj isti gost je pristao tu uslugu platiti radije nego da si pizzu nareže sam – rekli su iz pizzerije.

Najnovije po kategorijama

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter