ZAGREBAČKI STOŽER: IMAMO NOVIH 236 SLUČAJEVA ZARAZE KORONAVIRUSOM

HOLDING DEMANTIRA: “Nismo primili nikakav zahtjev za povlačenjem ostavke i nismo poslali priopćenje u kojem se to tvrdi”

Objavljeno: 30.11.2020. Ante Ferara

U protekla 24 sata u gradu Zagrebu zabilježeno je ukupno 236 novodijagnosticiranih osoba. U Nastavnome Zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ obavljena su 642 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je novih slučajeva zaraze 191, dok su mjere samoizolacije propisane za 1125 osoba, rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda dr. Sandra Šikić na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Grada Zagreba. Dodala je da se oporavilo još 616 sugrađana.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 17 korisnika i četiri djelatnika. Pozitivan nalaz testa utvrđen je kod 12 učenika, tri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 20 učenika srednjih škola.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč istaknuo je da je na drive in punktovima uzeto 979 uzoraka, a kada je u pitanju zdravstveni sustav grada Zagreba 411 djelatnika je pozitivno ili u samoizolaciji što izrazito otežava funkcioniranje zdravstvenog sustava. U karanteni u Tomislavovom domu nalazi se 29 osoba.

Voditelj službe prevencije Velimir Tišma izvijestio je da su na području policijske uprave zagrebačke u protekla 72 sata zabilježena 3 kršenja mjere samoizolacije.

Na presici su istaknuli i kako je gradonačelnik Milan Bandić prisustvovao otvorenju obrtničkog sajma ne bi li time dao podršku obrtnicima te naglasili kako je zbog “black fridaya” mnogo ljudi provelo vrijeme u zatvorenom prostorima trgovačkih centara.

Ana Stojić Deban iz Zagrebačkog holdinga komentirala je i neke informacije da je šef Gradskih groblja Patrik Šegota povukao podnesenu ostavku. Istaknula je kako nisu primili nikakav zahtjev za povlačenjem ostavke i nisu poslali priopćenje u kojem se to tvrdi. Rečeno je i kako prvi dan testiranja u školama prolazi jako dobro, a rezultate će objaviti u ponedjeljak.

DNEVNIK.hr je ranije objavio kako je Patrik Šegota povukao svoju ostavku.

“Nastavno na natpise u sredstvima javnog priopćavanja vezano uz nalaz kontrolnog ureda Grada Zagreba, koji je vršio izvode u podružnici Gradska groblja, te dostavio pozitivno izvješće u kojem je jednoznačno navedeno da u podružnici nisu pronađene nikakve nepravilnosti, želimo vas izvijestiti da je gospodin Patrik Šegota u dogovoru s gradonačelnikom Milanom Bandićem odlučio povući svoju ostavku i nastavit će obnašati funkciju voditelja podružnice do isteka mandata”, rekli su im iz Holdinga.

Šegota je podnio ostavku nakon afere s natječajem za postavljanje kućica na Mirogoju. Naime, natječaj je trajao svega četiri i na njemu su pobijedile četiri tvrtke s ponudom identičnom u lipu. Njih tri su osnovane na isti dan, četvrta dan kasnije, s istim formama e-adresa, ali nijedna od tih tvrtki nije kupac postavljenih kućica.Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter