RODITELJI KAŽU KAKO ŠKOLE U ZAGREBU NISU SIGURNE. POKRENULI SU PETICIJU, TRAŽE DA SE POSTAVE ZAŠTITNE SKELE

“Donji grad još od prvog potresa u ožujku nije sigurno mjesto za pješački promet. Najviše nas brine sigurnost djece na putu do škole. Druga je sigurnost samih škola”

Objavljeno: 11.01.2021. Ante Ferara

Roditelji su u Zagrebu zabrinuti za sigurnost djece. Peticijom od Grada traže da se škole u Donjem gradu ponovno pregledaju te da se na putu do škola postave zaštitne skele.

– Ova peticija je pokrenuta prvenstveno od stanovnika Donjeg grada s tim da čujemo da se proširila i na ostale dijelove. Naime, Donji grad još od prvog potresa u ožujku nije sigurno mjesto za pješački promet, pogotovo za djecu. Najviše nas brine sigurnost djece na putu do škole, to je prva stvar koja se mora riješiti, morala se riješiti već odavno. Druga je sigurnost samih škola. Jesu li škole pregledane nakon zadnjeg potresa, trebaju li popravke. Većina ovih škola su građene prije potresa u Skopju, one nisu stabilne škole za potrese koji se događaju. Sve bi trebale biti pregledane, trebalo bi ići u sanaciju i to bi trebalo biti u najkraćem roku. Zgrade nemaju sekundarna stubišta za evakuaciju djece, nemaju planove za evakuaciju. Do škola se dolazi područjem gdje svakodnevno padaju cigle i crjepovi. Svakako bi zaštitne skele trebale biti postavljene u centru grada – rekao je predstavnik roditelja i arhitekt Marko Trzun za RTL Danas.

Roditelji upozoravaju da se pregled i sanacija moraju napraviti do 18. siječnja, kad počinje drugo polugodište. Peticiju je dosad potpisalo više od 1500 roditelja. Iz Gradskog ureda ua obrazovanje kažu da još ne znaju hoće li nastava biti online ili u učionici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter