Tihomiru Blagusu, koji je na ljeto Trnje spasio od poplave, voda je toga dana oštetila kuću te je morao baciti sav namještaj

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA: “Heroju iz Trnja“ šef poklonio novi namještaj, vrijedan 43 tisuće kuna

Objavljeno: 20.12.2020. Ante Ferara

Tihomir Blagus, heroj koji je na ljeto Trnje spasio od poplave, je prije nekoliko dana imao novo ročište na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu.
– Nikada nisam bio na sudu. Došli smo se odvjetnik i ja. Oboje smo dali izjave – rekao nam je Blagus.

Dodaje da je opisao onako kako je bilo.
– Prepričali smo kako je bilo, kaj je bilo. Imam osjećaj da se sudac čudio. Policajci su dali neke izjave. Sve imamo snimljeno. Moj odvjetnik  je priložio i video materijale – opisuje Blagus.
Podsjetimo, Blagus je sa susjedom provalio u ustavu Hrvatskih voda. Policiji su Hrvatske vode prijavile neovlašteni ulazak u njihov objekt, a kada je tek sutradan policija došla, Blagus ih je snimao. Policajac mu je naložio da to ne smije i bacio mobitel. Blagus je vikao da mu vrate  mobitel, na što su ga policajci srušili na pod, stavili nogu na vrat, lisice i odvezli u pritvor. Zbog pritiska javnosti nije u njemu prenoćio.
Blagus kaže kako će sljedeće ročište najvjerojatnije biti u siječnju, a uz to što je završio na sudu, u poplavi mu je uništena i kuća. Sav namještaj je morao baciti.
– Već više od godinu dana radim u Emmezeti . Kad je direktor nakon nekoliko dana čuo za sve što se dogodilo, nazvao me i rekao: “Nemojte uopće brinuti. Kaj je god nastradalo, samo stavite na papir.“ Svaka mu čast – zahvalan je Blagus, kojemu je Emmezeta donirala namještaj u vrijednosti 43.000 kuna.

Kolege su mu ga postavile u jednom danu, a uz to je morao staviti i novi knauf te pločice.
– Iz Grada su procijenili da mi je u kući voda napravila štetu od 100.000 kuna – otkriva nam “heroj iz Trnja“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter