Koga vodite sa sobom?

Počeo Advent u Zagrebu – evo što vas sve čeka

Objavljeno: 26.11.2022. Metropolitan

Za danas je i službeno zakazano otvorenje jednog od najljepših Adventa u Europi, Adventa u Zagrebu, a u 43 dana trajanja manifestacije, posjetitelje očekuju brojne delicije, koncerti i ostali zabavni sadržaji te prekrasni prizori okićenog Zagreba. 

Paljenje prve adventske svijeće održano je u 16.30 sati na Trgu Bana Jelačića, a uz to, na velikoj će pozornici koncert održati brojne folklorne skupine, bendovi i vokalni sastavi, piše Večernji list. Uz to, bit će tamo i izvrsna gastro ponuda.

Brojni sadržaji čekaju vas i na Zrinjevcu koji je svake godine sav u svjetlu božićnih lampica. Ove godine samo tamo ih ima više od 30.000, a paljenje će biti u 19.30 sati. Uz to, na Zrinjevcu su također brojne kućice s bogatom gastro ponudom, ali i ručno rađenim dekoracijama te igračkama koje ćete moći kupiti. 

U 18.30 sati će se otvoriti klizalište koje se ove godine vratilo na Trg Kralja Tomislava, a otvorit će ga “Božićna glazbena kutija” u izvedbi Zagrebačkih pahuljica. Potom slijedi i vatromet, a i tamo ćete pronaći bogatu gastro ponudu. 

I ove godine tu je ‘Fuliranje’ na Strossmayerovu trgu gdje će specijalitete, uz brojne druge ugostitelje, pripremati Ivan Pažanin i Mario Mandarić, a sve to uz zvukove soula, jazza i funka, piše Večernji list. Također, ‘Fuliranje’ je ove godine i na terasi hotela Esplanada pod nazivom “Fooling around by Fuliranje”, a tamo ćete naći poznata imena hrvatske gastroscene, kao što su Mate Janković i Nenad Komes, a u “Under the tree shopu” moći će se kupiti i pokloni.

Na vrhu Zakmardijevih stuba i ove ćete godine pronaći popularne fotopunktove, a na Tuđmanovom trgu ove godine dolazi velika atrakcija – Zagreb eye, panoramski kotač visok 36 metara, s 24 poluotvorene kabine iz kojih pogled puca na cijeli grad. 

Sve ovo i još mnogo toga možete doživjeti na ovogodišnjem izdanju Adventa u Zagrebu, i to još danas. 

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter