ODSKOČNA DASKA: Tibor Klobučar iz Krapine dobitnik je kulinarske stipendije Raise the Bar, koja će mu omogućiti da se dodatno usavrši na renomiranom učilištu Le Cordon Bleu

ZA NJEGA ĆEMO JOŠ ČUTI: “Htio bih se i dalje razvijati kao kuhar i jednog dana otvoriti vlastiti restoran u Zagorju”

Objavljeno: 03.06.2021. Alen Brodar

Tibor Klobučar iz Krapine dobitnik je stipendije projekta Raise the Bar koja će mu omogućiti da svoje kulinarsko umijeće dodatno usavrši na renomiranom učilištu Le Cordon Bleu. Uz Tibora, stipendije su dobili i Grgo Bačelić te Matija Kuzmić, a stipendije su im dodijeljene u utorak 1. lipnja u Zagrebu, na predstavljanju vodiča Gault & Millau 2021. za Hrvatsku.

Izvanredna prilika

– Ova stipendija je za mene još jedan izazov i savršena odskočna daska za daljnji profesionalni i osobni razvoj. Svakim danom spoznajem koliko još imam za naučiti, a mislim da je ovo izvanredna prilika. Sudjelovanje u projektu Raise the Bar je odlično iskustvo. Velika čast mi je bila upoznati članove žirija i kuhati za njih – stresno, ali super iskustvo. Htio bih se i dalje razvijati kao kuhar i jednog dana kada skupim dovoljno iskustva otvoriti vlastiti restoran u Hrvatskom zagorju – izjavio je Tibor, koji je svoje radno iskustvo započeo 2014. godine u sklopu školske prakse u restoranu Preša u Krapini i restoranu hotela Villa Magdalena u Krapinskim toplicama. Dodatnu edukaciju stekao je na tečajevima na KUL IN institutu te je u Napulju pohađao tečaj za izradu pizze napoletane u školi AVPN.

Grgo, Tibor i Matija dijele strast za stalnim usavršavanjem i zato su se prijavili za sudjelovanje u projektu Raise the Bar kojim Coca – Cola HBC Hrvatska podržava razvoj hrvatskog ugostiteljstva i turizma ulaganjem u profesionalno usavršavanje konobara, barista, barmena, kuhara i slastičara.

Za perspektivne kuhare koji iščekuju edukaciju zasigurno ćemo još čuti, čemu u prilog i činjenica što su stipendije zaslužili jer su oduševili žiri koji čine renomirani hrvatski chefovi Hrvoje Zirojević, Marko Gajski, Igor Gudac i Bruno Vokal te voditelj i suvlasnik restorana Noel Ivan Jug.

Povećanje kvalitete

Raise the Bar je strateška platforma Coca-Cole HBC Hrvatska koji od 2019. godine djeluje s ciljem povećanja kvalitete obrazovanja radne snage u ugostiteljstvu i turizmu. Projekt obuhvaća akademiju za konobare, bariste i barmene, stipendije za kuhare, slastičare i osoblje za posluživanje te suradnju s regionalnim centrima kompetentnosti, čime Raise the Bar omogućuje usklađivanje vještina i znanja ugostiteljskih i turističkih djelatnika s potrebama poslodavaca.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba