KOD NJIH NEMA KORONE, A OVE GODINE IMAJU BABY BOOM I ODLIČNU TURISTIČKU SEZONU

Na ovom otoku nude priliku za novi početak: “Dođite živjeti kod nas, kvadrat zemlje je 10 lipa”

Objavljeno: 18.11.2020. Ante Ferara

Lastovo je korona free zona, a ove godine imaju baby boom i odličnu turističku sezonu. Posljednjih mjeseci bilježe i interes nekoliko obitelji s djecom koje bi se ondje doselile. Uz to, nekoliko poduzetnika zainteresirano je da na otoku počnu razvijati biznis. Crkva na otoku u najam daje poljoprivredno zemljište za deset lipa po metru četvornom. Uvjet za dobiti zemlju je boraviti na otoku.

”Prvo me zvala jedna obitelj iz Imotskog i kaže mi čovjek, bili smo na Lastovu na odmoru. Kada smo vidjeli tu ljepotu, toliko smo se zaljubili da bismo se rado preselili kod vas i bavili se poljoprivredom. A čitali smo da nudite zemljište po deset lipa za metar četvorni. Ja mu kažem, jest, točno ste čuli. I pitam ga zna li koliko smo daleko od kopna i kakve su nam linije. A on meni da zna sve, ali da su ozbiljni. Problem je jedino što je na otoku zbog neraščišćenih imovinskopravnih odnosa teško kupiti ili unajmiti kuću. A kuća ima jako puno. Ali imaju oni rješenje i za to, kažu da bi za prvu ruku na zemlju stavili kontejner”, kazao je don Tonći Ante Prizmić za Slobodnu Dalmaciju.

Dodaje da je tako bilo i s drugima koji su mu se javljali, mahom mladim obiteljima koje žive na području Kaštela, Splita, Dubrovnika, čak i iz Zagreba. Uslijedilo je i nekoliko poziva onih koji bi se na crkvenom zemljištu bavili uzgojem lavande, eteričnih biljaka, proizvodili ulja ili otvorili zdravu ljekarnu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter