IZDAŠNA STIPENDIJA, NAUČNIČKA NAKNADA I SIGURNO ZAPOSLENJE: OVO JE JEDINSTVENA PRILIKA ZA UČENIKE ZAVRŠNIH RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE!

KREATIVNI STE, PRECIZNI I AMBICIOZNI? Upišite prvi razred srednje škole za staklara ili tehničara staklarstva u Školskom centru Rogaška Slatina

Objavljeno: 26.01.2021. Metropolitan

Staklarna Rogaška d.o.o. poduzeće je koje u dugogodišnjoj tradiciji atraktivnim i modernim proizvodima obogaćuje domove mnogih i nudi nezaboravne poklone koji nikada ne gube sjaj. Posebnost poduzeća je u tome što ima vlastiti Školski centar i to je jedina slovenska škola koja provodi edukaciju na području staklarstva i optike. Zanimljivo, staklari ondje ne čekaju ni dana na burzi rada, a redovito se traži nova radna snaga, i to ne samo u Sloveniji, već i u Hrvatskoj, a posebno u pograničnom području Lijepe Naše.

Savršena prilika za mlade Zagorke i Zagorce, zar ne?

Raspisan natječaj

Upravo zato, Školski centar Rogaška Slatina i Staklarna Rogaška pozivaju sve zainteresirane učenike da se prijave i upišu prvi razred srednje škole trogodišnjeg programa staklar (oni koji bi se željeli školovati za zanimanje puhač stakla, brusač stakla ili upravljač staklarskim strojevima),  ili četverogodišnjeg programa tehničar staklarstva u Školskom centru Rogaška Slatina, koji pohađa 250 učenika.

Svim učenicima na raspolaganju je učenički dom Školskog centra Rogaška Slatina, koji je jedan od najmodernijih domova u Sloveniji, a nudi stotinu kreveta apartmanskog tipa s kupaonicom i sanitarijama. Na svakom katu nalazi se čajna kuhinja, a učenicima je na raspolaganju i moderna kuhinja i blagovaonica, prostor za fitness i bežični internet. Velika prednost učeničkog doma njegova je fizička povezanost sa školom i činjenica da su učenicima na raspolaganju stručni djelatnici, koji im pomažu kod učenja, kako za vrijeme školskih sati, tako i izvan njih. Osim odličnih uvjeta za učenje, učenicima je u slobodno vrijeme omogućen niz aktivnosti, od sudjelovanja u domskim događanjima i kreativnim radionicama, druženja na tematskim poslijepodnevima, do obilaska izložbi, predavanja i koncerata, kao i posjeta kazališnim predstavama i filmskim projekcijama. Tjelesna aktivnost učenika potiče se organiziranjem raznih sportskih druženja, pa tako učenici mogu birati između igranja stolnog tenisa i nogometa, zumbe i fitnessa te šaha.

Online prijava

Za školsku godinu 2021./2022. poduzeće je raspisalo natječaj za upis deset učenika prvog razreda za zanimanje staklar, kojima nudi i kadrovsku stipendiju, a koja prve godine iznosi 200, druge godine 250 eura, a treće godine 270 eura.

Također, naučnik tijekom školske godine pet mjeseci provede na osposobljavanju kod poslodavca i ima pravo na naučničku nagradu, koja prve godine iznosi 250, druge 300 i treće godine 400 eura.

Obrasci za prijavu dostupni su ovdje.

Više o školi saznajte ispod u linkovima.

https://scrs.si/virtualni-sprehod/ (virtualna šetnja kroz školu)

https://informativni-dnevi.si/park/ustanova/scrs (virtualni štand)

Također, možete postati i jedan od nekoliko učenika Školskog centra Rogaška Slatina koji se obrazuju za zanimanje tehničar staklarstva. Pritom se dodjeljuje pet kadrovskih stipendija. Stipendija za tehničare staklarstva u prvom razredu iznosi 200, u drugom 230, u trećem do 250 i u četvrtom do 270 eura. Osim u okviru obvezne prakse, svim učenicima omogućeno je i stjecanje praktičnog iskustva i vještina u okviru prakse tijekom praznika, a najvažnije od svega jest da ih nakon završetka školovanja očekuje sigurno zaposlenje.

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.scrs.si, a prijave se šalju na adresu elektroničke pošte anja.bankovic@scrs.si, zaključno do 2. travnja 2021. Kontakt broj je 03 818 20 75.

Školski centar Rogaška pripremio je i virtualne prezentacije kako bi zainteresiranim učenicima pobliže predstavio svoje programe i način rada.

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara
“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: OD IZNENADA PREMINULOG VELIKANA HRVATSKOG RUKOMETA ZLATKA SARAČEVIĆA OPRAŠTAJU SE BROJNE KOLEGE SPORTAŠI, NOVINAR, KLUBOVI, NAVIJAČI…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter