Ova nepokolebljiva majka i supruga inspiracija je mnogima

KAPA DOLJE: Nevjerojatna Dejana položila vozački i to bez ruku

Objavljeno: 16.05.2024. Metropolitan

Dejanu Bačko na Instagramu prati 425.000 ljudi, a na YouTubeu više od milijun, no ona nije samo “obična” influencerica – njezin je utjecaj velik i leži na ogromnoj motivaciji i trudu, pišu 24sata.

Ova supruga i majka iz Srbije svakodnevno inspirira mnoge pomičući granice vlastitih mogućnosti kao osobe s invaliditetom. Naime, Dejana je rođena bez ruku, no to ju nije nikad sputavalo.

Naučila je sve raditi nogama i postigla je sve ono što je sebi zacrtala u glavi. Postala je slikarica, profesionalna sportašica – viceprvakinja svijeta u parataekwondou, a ostvarila se i kao majka rodivši i odgajajući kćer Laru. Da nema toga što ona ne može, dokazala je i nedavno položenim vozačkim ispitom.

Nevjerojatna snaga volje

– Vrlo sam sretna jer sam ostvarila još jedan cilj! Položila sam vozački ispit! Da stvar bude još smješnija, više sam se mučila s testovima, a vožnju sam položila iz prve. Od danas sam vozačice i, da, vozim nogama – napisala je uz fotografiju na kojoj pozira u automobilu za volanom.

Na svojem kanalu na YouTubeu Dejana je objavila i videosnimku vožnje, koju je snimio suvozač, njezin suprug Marko.

– Čovjek ima mnogo više mogućnosti nego što misli, samo je potrebna volja i trud da ih pronađe – napisala je uz video.

Na snimci se vidi kako Dejana u autu skine čarapu da bi lakše osjetila i hvatala razne komande, a njezin je automobil automatik, pa nema potrebe za mijenjanjem brzina tijekom vožnje. Sve radi sama, otvara vrata, stavlja pojas i gura ključ u bravu, a sve to glatko izvodi stopalima.

Komentari ispod njezinih objava prepuni su pozitivne energije i oduševljenja, a tisuće pratitelja tvrde kako ih je motivirala da i sami lakše postignu životne ciljeve a da ih ne koči strah. Neki pratitelji su znatiželjni, pa su pitali kako uspijeva voziti samo s nogama, te je li takva vožnja opasna za nju i ostale sudionike u prometu.

– Mi u Hrvatskoj priznajemo vozačke dozvole građanima iz Srbije, tako da ako gospođa ima važeću dozvolu, ona može voziti i na području Hrvatske u svojem, prilagođenom automobilu, neko određeno vrijeme – rekli su iz Službe prometne policije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba