GOSPON JOŽA, SVE NAJBOLJE!

Josip Manolić danas slavi 101. rođendan!

Objavljeno: 22.03.2021. Metropolitan

Najstariji živući hrvatski političar Josip Manolić Joža danas je napunio 101 godinu, a podsjetimo, prošle mu je godine čestitku, međutim ne baš ugodnu, odlučila uputiti i ‘Majčica Zemlja’. Joža je, naime, kao i većina građana grada Zagreba tog jutra čvrsto spavao, kada je metropolu zatresao snažan potres.

– Taman sam bio otvorio oči kada je počelo tresti. Bilo je doista strašno no nisam se uplašio. Čujte gazim ja stotu, ali gazi i ona mene pa nemam razloga za strah – rekao je Joža dan nakon svog rođendana za 24 sata.

Dodao je da vrijeme, kao i većina Hrvata, provodi u kući zbog pandemije koronavirusa i čeka da se sve smiri kako bi proslavio rođendan kako spada.

-Treba samo ostati smiren – rekao je bivši obavještajac, drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske, a prvi u nezavisnoj Hrvatskoj državi, koji je preživio čak osam pandemija.

Međutim, njegovi dobri prijatelji nisu željeli čekati da Joža procijeni kada je pravo vrijeme da bi se takav jubilej proslavio na veliko, pa su mu pripremili proslavu u Izletištu Polovanec, nedaleko od Zagreba, u Kašini. Bila je tu neizostavna torta, uz brojne delicije i dobru kapljicu, a nije izostala ni pjesma.

Nazvali smo tada gospodina Manolića da nam prokomentira kako mu je bilo na fešti, međutim, samozatajan kakav već jest, vjerojatno zbog profesionalne deformacije, negirao nam je da je uopće bila nekakva fešta.

– Ma nije to bilo ništa, prava proslava je odgođena. Proslavit ću rođendan kad dođu bolja vremena sa stajališta zdravstvene sigurnosti – rekao nam je gospon Joža.

No epidemiološke mjere još su na snazi i tko zna hoće li spojiti proslave za 100. i 101. rođendan, ili nam je ona ‘službena’ fešta za stotku prošla ‘ispod radara’. Kako god bilo, s feštom ili bez nje, sretan rođendan, gospon Joža!

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter