ŠETAO PSA, PA JEDVA PREŽIVIO NAPAD DIVLJE SVINJE

HRVAO SE: “Odletio sam oko metar i pol i pao, ali sam je ipak uspio uhvatiti za kljove”

Objavljeno: 21.01.2022. Metropolitan

U mjestu Dobreć, iznad Lovrana, 43-godišnji Borut Hofbauer prekjučer oko 17 sati je preživio napad divlje svinje, a sve je ispričao redakciji Novog lista kazavši kako je jedva izvukao živu glavu, prenosi Index.

– Oko 17 sati šetao sam psa cestom u selu Dobreć iznad Lovrana. Zapazio sam tri mlada vepra otprilike trideset metara ispred sebe. Stao sam i počeo se udaljavati s mjesta gdje sam ugledao mlade veprove, misleći da je majka ispred njih – rekao je Hofbauer.

Odletio metar i pol

– Moja procjena je bila pogrešna jer me je nakon nekoliko sekundi napala. Doletjela je s desne strane, udarila me u bedro, a ja sam od siline udarca odletio oko metar i pol i pao na rub asfalta. Bedro mi je počelo jako krvariti – kazao je Hofbauer.

– Kad sam vidio da se sprema na ponovni napad i kad je pojurila prema meni, u samoobrani sam je uspio uhvatiti za kljove i ni sam nisam svjestan otkud mi toliko snage da je srušim na leđa. Prilikom tog hrvanja dobio sam dva jaka udarca u glavu u predjelu tjemena i obraza. Jednom rukom sam je držao, a drugom rukom udarao sam je šakom i kasnije kamenom u predio vrata, tj. grkljana. Počela je hroptati, sliniti i krvariti iz usta. Kako sam obilno krvario iz bedra i glave, nisam je mogao više držati i nasreću kad je ustala, pobjegla je u smjeru gdje sam uočio mlade. Moj pas je od straha pobjegao i zapleo se s povodnikom u grmlje – priča Hofbauer.

Krv mu ulazila uoči

– Doteturao sam do njega, izvukao ga i jedva došao do prvog susjeda koji je bio ispred kuće. Pomogao mi je da dođem kući jer zbog krvarenja i udarca u bedro nisam se mogao osloniti na povrijeđenu nogu, a zbog krvarenja iz glave, jer krv mi je ulazila u oči, nisam ni dobro vidio. Kad me je susjed doveo kući, mama mi je obradila rane, izvadila čekinje divlje svinje i zaustavila krvarenja. Nakon toga nazvala je policiju kako bi ih obavijestila o napadu. Naime, tim putem prolaze školarci, šetači i planinari. Trebalo ih je upozoriti kako se ne bi dogodilo zlo – ispričao je i dodao kako je njegovo iskustvo pokušaj da spriječi da se isto dogodi nekome drugome.

– Molio bih da se taj događaj objavi jer to nije šala. Da je bila neka slabija osoba, ne bi imala snage obraniti se i vjerojatno bi podlegla ozljedama. Ja sam imao sreću jer sam se dugo bavio sportom i srećom da me nije odmah prvim napadom ubola kljovima ili papcima. Cijela mi je trenirka bila puna krvi, morali smo je ožmikati. Pola litre krvi je iz nje izašlo – rekao je Hofbauer.

– 11 godina sam se bavio boksom, dugogodišnji sam tenisač, imam snage i zato sam se nekako izvukao iz ove borbe na život ili smrt s divljom svinjom teškom između 80 i 100 kila. Učinilo mi se zbog snage kojom se zaletjela u mene da ima i 200 kilograma. Imao sam dojam da me udario vlak. Izbacila me na rub ceste, a zbog njezinih oštrih dlaka koje su poput igala, tri puta sam prokrvario, a na glavi nakon svega imam veliku čvorugu – zaključio je Hofbauer.

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter