MOGLO BI DOĆI DO VELIKIH OŠTEĆENJA

Evo što nikada ne biste trebali prati u perilici rublja

Objavljeno: 23.01.2022. Metropolitan

Osim odjeće, u perilicu rublja tu i tamo možda na pranje ubacimo i nešto što nije predviđeno za pranje u njoj, ali ovo je ipak jednostavnije rješenje od pranja na ruke. Međutim, dok nam neke stvari poput plišanih igračaka još i mogu proći, postoje neke koje nikako ne bi trebalo stavljati u perilicu rublja.

Među njima su otirači za kupaonicu, koje nikako nije preporučljivo stavljati u mašinu jer bi mogli uzrokovati određena oštećenja na perilici, prenosi Poslovni.hr.

Tehničar za popravak električnih uređaja s preko 30 godina iskustva, Scott Flint, rekao je da je glavni problem u tome što kupaonski otirači upijaju toliko vode da na kraju teže mnogo više nego što perilica može podnijeti, više od težine za koju je dizajnirana.

Nove, moderne perilice imaju puno veću brzinu centrifuge od starih perilica, pa i to ima sa sobom donosi određene probleme.

– Brže brzine centrifuge stvaraju velike količine sile ako se u bubnju nalaze teški predmeti, a ta povećana težina oštećuje perilicu – pojasnio je Flint i dodao kako postoje dva načina na koja pranje otirača rezultira skupim kvarom na perilici – prvi je začepljenje odvodne pumpe i odvodnog kanala, a drugi puknuće stražnjeg ležaja. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter