UREDIT ĆE SE 3 LOKACIJE U DONJEM, ČETIRI U GORNJEM GRADU. OKO MANDUŠEVCA ĆE BITI VIJENAC, A DRVCA NA TRGU SV. MARKA I TRGU BANA JELAČIĆA

Advent u Zagrebu počinje u subotu paljenjem prve svijeće na Manduševcu

Objavljeno: 24.11.2020. Ante Ferara

Sukladno preporukama i odlukama nadležnih tijela, ovogodišnji Advent u Zagrebu će se održati u nešto drugačijem ozračju i to u razdoblju od 28. studenog, kada će se upaliti prva adventska svijeća, pa do 1. siječnja. Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je prigodne programe kojima nastoji očuvati duh najboljeg božićnog sajma u Europi.

Poseban naglasak ove godine stavljen je na kulturna događanja. Naime, za vrijeme Adventa održat će se 9 različitih prigodnih glazbenih festivala s ukupno 95 koncerata, gdje će, između ostalog, nastupiti Zagrebački solisti, Zagrebački komorni orkestar i brojni drugi vrhunskih hrvatski glazbenici, kao i mlade zvijezde pred kojima je budućnost.

Tu su, naravno, i HNK u Zagrebu te KD Vatroslav Lisinski koji u prosincu nude bogat repertoar, a i pojedini zagrebački muzeji su se uključili s prigodnim programima. TZGZ je ostvarila promotivnu suradnju i ove godine s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima su osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu.

“Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima te smo odlučili da i ova, po svim parametrima izvanredna, godina, ipak neće biti iznimka. Tako smo pripremili projekt Svjetlost Adventa gdje smo s 10 institucija na Gornjem gradu inicirali ukrašavanje njihovih prozora u blagdanskom duhu, a pozivamo stanare i sve ostale da postanu dio ove inicijative. Naime, ovim projektom želimo pokrenuti jednu toplu priču, donijeti pozitivne emocije, kreirati osjećaj zajedništva i, u konačnici, potaknuti naše sugrađane da se uključe i time daju svoj doprinos Adventu. Drugi novitet jesu Zagrebačke jaslice, točnije online izložba fotografija crkvenih božićnih jaslica nastalih od 2007. do 2020. godine, a tu je i interaktivna izložba proširene stvarnosti Virtualni božićni prozori. Ova izložba će donijeti dašak božićnog ugođaja koristeći animirane motive ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu, a bit će postavljena na 20 lokacija u gradu i to u parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima”, rekla je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

TZGZ će uz to s partnerima prigodno urediti tri lokacije u Donjem gradu (Trg kralja Tomislava, park Zrinjevac, Trg Republike Hrvatske), četiri u Gornjem gradu (plato Gradec, park Bele IV. te Strossmayerovo šetalište istok i zapad), a s Podružnicom Zrinjevac ukrasit će adventski vijenac oko Manduševca i božićne borove na Trgu sv. Marka te Trgu bana Jelačića.

Servisne informacije kao i detalji pojedinih programa dostupni su na internet stranicama Adventa u Zagrebu: www.adventzagreb.hr. Na istom mjestu nalazi se i adventska ponuda zagrebačkih hotela koji nude posebne blagdanske pogodnosti svim gostima i posjetiteljima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter