Vlasnik Zare, Bershke, Pull&Beara i drugih poznatih modnih trgovina zaista ima razloga za zadovoljstvo

“POTPUNO SMO SE OPORAVILI OD KORONA KRIZE”: Prihod im skočio za gotovo 50 posto, internetska prodaja porasla za dvije trećine

Objavljeno: 12.06.2021. Metropolitan

Španjolski maloprodaji div Inditex izvijestio je u srijedu o skoku prihoda u prvom fiskalnom tromjesečju, zahvaljujući internetskoj prodaji koja je bilježila procvat u razdoblju strogih korona ograničenja, piše Poslovni.hr.

Tako je u tromjesečnom razdoblju, zaključno s travnjem, prihod španjolske kompanije poskočio 48 posto u odnosu na isto razdoblje prošle fiskalne godine – na 4,9 milijardi eura. U usporedbi s prvim fiskalnim tromjesečjem pretpademijske 2019./2020. godine, manji je za 17,4 posto.

Inditex je prvo tromjesečje nove fiskalne godine zaključio s neto dobiti od 421 milijun eura. U prvom tromjesečju prošle fiskalne godine poslovali su s neto gubitkom od 409 milijuna eura, a u usporedbi s istim razdobljem pretpandemijske 2019./2020., neto dobit manja je za trećinu.

Zanimljivo, internetska prodaja porasla je za dvije trećine, što je posljedica strogih ograničenja i zatvaranja trgovina kojima se nastojalo suzbiti širenje koronavirusa.

U razdoblju od 1. svibnja do 6. lipnja prodaja je na godišnjoj razini više nego udvostručena, a veća je pet posto u odnosu na isto razdoblje 2019.

– Rezultati pokazuju postupni oporavak unatoč značajnom utjecaju zdravstvene situacije kroz privremeno zatvaranje trgovina na ključnim tržištima poput SAD-a, Francuske, Njemačke, Italije, Portugala i Brazila – priopćila je tvrtka.

Inditex je jedna od najvećih grupacija za distribuciju mode na svijetu. Pojavljujemo se u osam komercijalnih oblika: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home i Uterqüe.

Najnovije po kategorijama

“JEDVA ČEKAMO DA MUF KRENE”: Posjetitelji će moći uživati u zabavi, jelu i piću na ukupno 40-ak punktova, bit će tu gospon Stubak, ulični performeri, predstave i koncerti – glavna imena su Let 3, Marko Tolja i The Frajle
Već 16 mjeseci trgovci pokušavaju nekako preživjeti, gotovo su klinički mrtvi, a ovime bi im država samo ‘isključila aparate’

TRI MJERE VLADE BIT ĆE VELIK UDARAC ZA TRGOVCE: Marko Župa, voditelj komunikacija najvećeg trgovačkog centra u zemlji, Westgate Shopping Cityja, o zabrani rada nedjeljom, iza 21 sat i obavezi Covid potvrda za ulazak u centre

Već 16 mjeseci trgovci pokušavaju nekako preživjeti, gotovo su klinički mrtvi, a ovime bi im država samo ‘isključila aparate’

Objavljeno: 25.07.2021. Alen Brodar
Idealan za aktivni obiteljski odmor, teambuilding, djevojačke i momačke večeri – uz luksuzne sobe i SPA, tu su sportski tereni, sjenica s grillom i minibarom, a uskoro i quad safari!

NOVA TURISTIČKA OAZA ZAGORJA: U Konjščini, u blizini planine Ivanščica, smjestio se Zagyland, hotel i sportsko - rekreacijski centar, izletište, gastronomska meka, odmor za oči i dušu...

Idealan za aktivni obiteljski odmor, teambuilding, djevojačke i momačke večeri – uz luksuzne sobe i SPA, tu su sportski tereni, sjenica s grillom i minibarom, a uskoro i quad safari!

Objavljeno: 04.07.2021. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter