Održana telefonska sjednica Vlade

Gorivo od sutra znatno jeftinije – evo novih cijena

Objavljeno: 08.08.2022. Metropolitan

Na danas održanoj telefonskoj sjednici Vlade donesena je uredba o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, a nove će se cijene primjenjivati narednih tjedan dana.

Najviša će se cijena utvrđivati prema formuli jednako za sva maloprodajna mjesta u RH, na temelju sedmodnevnog obračunskog razdoblja, s ograničenom maržom od 0,65 kuna po litri za benzin i dizel, a za plavi dizel 0,40 kuna. 

Prema tome, od sutra će benzin biti 11,30 kuna po litri (manje za 0,70 kuna), dizel 12,14 kuna po litri (manje za 0,66 kuna) i plavi dizel 8,50 kuna po litri (manje za 0,66 kuna). 

Bez Vladine mjere, kako piše Index.hr., benzin bi koštao 13,19 kuna po litri, dizel 14,49 kuna po litri, a plavi dizel 9,40 kuna po litri. 

Najnovije po kategorijama

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter