OBILAZAK TVORNICE I KULTURNO–UMJETNIČKI PROGRAM: Četvrt stoljeća djelovanja pod okriljem Vetropack grupe, poznato humsko poduzeće obilježit će druženjem s građanima

Dođite na Dan otvorenih vrata Vetropack Straže u subotu, 11. rujna, od deset sati

Objavljeno: 05.09.2021. Alen Brodar

Priča o proizvodnji staklene ambalaže u Humu na Sutli započela je prije 161 godinu, a jedan od  najvažnijih događaja u njezinoj povijesti, svakako je ulazak u švicarsku Vetropack grupu 1996. godine.

Proteklih 25 godina obilježila su velika ulaganja u obrazovanje ljudi, procese i tehnologiju, što je dovelo do Vetropack Straže kakva je ona danas – moderna i s jasno izraženom društvenom odgovornošću.

U godini u kojoj se obilježava 25 godina od integracije u Vetropack grupu, iz Vetropack Straže pozivaju sve zainteresirane na Dan otvorenih vrata, koji će se održati u subotu, 11. rujna 2021., s početkom u 10 sati.

Program Dana otvorenih vrata:

9.30 – 10.00: okupljanje gostiju uz nastup Limene glazbe Straža

10.00 – 10.45: kulturno-umjetnički program

10.45 – 14.00: obilazak tvornice, ručak i druženje uz Barbaru i Rajka Suhodolčana

Za dolazak na događanje obvezna je COVID digitalna potvrda, osim za djecu do 12 godina u  pratnji odrasle osobe s potvrdom.

O integraciji humske tvornice stakla u Vetropack grupu

Sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, situacija u Hrvatskoj, pa tako i ondašnjoj Straži,  bila je zabrinjavajuća i neizvjesna. No, tadašnje rukovodstvo Straže prepoznalo je priliku za  opstanak u pronalaženju strateškog partnera.

Nakon dvije godine uspješne  poslovne  suradnje,  tvornica  je  1996.  godine  postala  dio  Vetropack grupe u većinskom vlasništvu obitelji Cornaz.  

Vetropack je u ono doba bio aktivan samo u Švicarskoj, Austriji i Češkoj Republici i akvizicija  Straže bila je dobra prilika za proširenje u jugoistočnoj Europi.

Nakon prvih četiri – pet godina, koje su protekle u znaku velikih promjena, Vetropack Straža se kontinuirano razvija i danas možemo čak reći da u mnogim područjima prednjači u Grupi. Ono što je najvažnije za uspjeh ove priče, kažu u  Vetropacku,  su  odani  i  vrijedni  zaposlenici  svih  generacija koji su bili spremni učiti, razvijati se i usavršavati se.

Vetropack Straža postala je jedan od najvažnijih stupova Grupe i ima sve što je potrebno za dugoročni uspjeh: motivirane zaposlenike, lojalnost, strast za proizvodnju stakla i sve to već više od 160 godina.

U veljači ove godine, završili su najskuplji i najkompleksniji remont peći u svojoj povijesti, u  sklopu kojeg su postavili dodatnu proizvodnu liniju. Tim projektom povećali su cjelokupni  kapacitet tvornice za 15 posto godišnje i mogu proizvesti gotovo 960 tona stakla dnevno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter