Promet u hrvatskim restoranima i kafićima pao za 40-ak, a u hotelima čak 70 posto

APEL UGOSTITELJA: “Pridržavamo li se mjera koje su donijele stručne službe koje nas štite, možemo uživati u jelu i piću“

Objavljeno: 07.11.2020. Metropolitan

“Budite odgovorni jer vi se borci protiv koronavirusa”, poruka je tiskana na oko 150 tisuća letaka koje će Obrtnička komora Zagreb u suradnji s Gradom podijeliti građanima, istaknuto je na press konferenciji koja je u petak održana prostorima zagrebačke Obrtničke komore.

Time se građane želi potaknuti na pridržavanje osnovnih mjera – nošenje maski na licu, fizički razmak od dva metra, pranje i dezinficiranje ruku. Oko tri tisuće takvih letaka već je podijeljeno na štandovima, a oko 35 tisuća će građanima u Zagrebu stići s računima.

– Apeliramo na obrtnike i druge da se svi držimo mjera kako bismo mogli nekako raditi do proljeća, kada se nadamo da će biti lakše. Nismo tu da kukamo, jer znamo da je sada svima teško, ali lakše ćemo sve proći ako se pridržavamo mjera – kazao je Mirza Šabić, predsjednik OK-a Zagreb.

Predsjednik Ceha ugostitelja pri HOK-u Joso Smolić  rekao je pak da je u Dalmaciji bez turizma situacija još gora nego u Zagrebu te da osim ugostitelja, posla nemaju ni frizeri i pedikeri, dok je turističke vodiče označio posebice “devastiranima”.

Predsjednik Ceha zagrebačkih ugostitelja Zlatko Puntijar je dodao da, ukoliko se pridržavamo mjera koje su donijele stručne službe koje nas štite, možemo uživati u jelu i piću. Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak iznio je podatke Porezne uprave za posljednji tjedan listopada, ističući kako je pad prometa u restoranima u Hrvatskoj bio oko 40 posto, s time da je negdje i manji, poput Zagreba, gdje je 25 posto. U kafićima je promet pao za oko 42 posto, u hotelima za oko 70 posto, a najviše su, kako je naglasio, stradali objekti za svadbe i catering, koji inače čine oko 25 posto ukupnog prometa u ugostiteljstvu, kafići oko 20 posto, a restorani oko 60 posto.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba