ISTOVREMENO ĆE BITI U HRVATSKOJ, SRBIJI, BIH I CRNOJ GORI

Zeleni odred – forum za petak najavio performans protiv sve veće sječe šuma, izgradnji mini hidroelektrana i zagađenja

Objavljeno: 13.10.2020. Ante Ferara

“Kao što smo najavili međunarodnu suradnju prije godinu dana, a nedavno i na međunarodnoj Tribini – Zeleno ne poznaje granice!, nastavljamo u istom “tonu”. Ovog puta organiziramo Performans – “NE, MINISTRE!”, kažu iz Zelenog odreda – forum.

Članovi Inicijativa i Udruga koje se bore protiv korupcije i kriminala te očuvanje nacionalnog blaga, održati će polusatni Performans ispred određenih Ministarstava u svojim gradovima.

KOR – koalicija za održivi razvoj (Crna Gora) biti će ispred Ministarstva obrane u Podgorici, Čuvari/ke Fruške gore (Srbija) biti će ispred zgrade Nacionalnog parka Fruška gora u Sremskoj kamenici, Odbranimo Košutnjak (Srbija) biti će ispred Ministarstva za zaštitu životne sredine u Beogradu, Udruženje Eko forum Zenica (Bosna i Hercegovina) biti će ispred Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Zenici, a Zeleni odred – forum braniteljske udruge Vidra – veterani i društvena akcija (Hrvatska) biti će ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode u Zagrebu.

“Kriminal i korupcija su podjednako zastupljeni u svim zemljama regije, protiv pretjerane sječe šuma, izgradnje sve većeg broja nelegalnih, privatnih mini hidroelektrana kojima se uništavaju prirodni vodotokovi, zagađivanja zraka i okoliša, izgradnje opasnih centara za gospodarenje otpadom, hidrauličkog frakturiranja… Odlučili smo zajednički reći “Dosta je” i to pomoću slogana “NE, MINISTRE!” Asocirala nas je politička satira iz ’80-ih godina prošlog stoljeća – Yes, minister! Mi poručujemo glasno “NE, MINISTRE!” Što će sve udruge, inicijative i organizacije poručiti svojim ministrima i vladi, doznati ćete u petak, 16.10. 2020.god. U svim gradovima performans počinje u 11 sati i 55 minuta”, poručuju iz Zelenog odreda – forum.

Najnovije po kategorijama

“Sjedimo i gledamo kako nam se kuća raspada pred očima, a sami ne smijemo ništa dirati“

OSJEĆAJU SE TUŽNO I ZABORAVLJENO OD SVIJU: Kuća Viktorije Lešković (78) i Josipa Perešina (72) iz Jakšinca nakon potresa u ožujku dobila je crvenu oznaku. Dom su odbili napustiti jer, kažu, nisu dobili nikakav službeni dokument, i od tada čekaju rješenje svoje situacije, strahujući od novog potresa, koji bi za njih mogao biti koban

“Sjedimo i gledamo kako nam se kuća raspada pred očima, a sami ne smijemo ništa dirati“

Objavljeno: 24.01.2021. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter