DOĐITE OVOG VIKENDA NA "ADVENT U DVORU VELIKI TABOR"

Uz paljenje treće svijeće, razgledajte stare božićne čestitke i dio muzejskih predmeta te sudjelujte na zanimljivim radionicama

Objavljeno: 08.12.2021. Metropolitan

Ovog vikenda održava se “Advent u Dvoru Veliki Tabor”.
– To je dugogodišnja tradicija, a koja će se i ove godine održati skromnije i uz poštivanje zadanih epidemioloških mjera. Za posjetitelje, božićna atmosfera s ukrasima, lampicama i drvcem bit će kreirana u Rustikalnoj dvorani Velikog Tabora. Tamo će se tijekom oba dana od 9 do 15 sati odvijati muzejsko – edukativne radionice na kojima će djeca i roditelji moći za sebe napraviti različite blještave ukrase, blagdanske čestitke i male lampione, a sve na temu svjetlosti. Bit će izložen dio muzejskih predmeta iz fundusa etnografske i kulturno – povijesne zbirke, ponajprije lampaši, fenjeri i svijećnjaci – otkrili su iz Dvora Veliki Tabor.
Iz Zbirke obitelji baruna Kavanagh izdvojene su zanimljive prigodne čestitke stare stotinjak godina, koje će se moći vidjeti projicirane na platnu, a u suradnji Dvora Veliki Tabor s ravnateljicom, učiteljicama i učenicima Osnovne škole Đure Prejca iz Desinića te njihovim obiteljima, pod sloganom “U potrazi za najstarijom čestitkom“, tijekom prosinca provedena je akcija prilikom koje je prikupljeno pravo, malo blago – stare božićno – novogodišnje čestitke. Njih će se moći vidjeti u projekcijama tijekom odvijanja radionica.
Vrhunac obilježavanja “Adventa u Dvoru Veliki Tabor”, bit će paljenje treće adventske svijeće, koje će se održati s početkom u 14 sati. Svijeću će upaliti desinićki župnik, vlč. Franjo Mezak, a paljenju svijeće nazočit će i načelnik Desinića Zvonko Škreblin.
Svi sudionici događanja stariji od 16 godina trebaju predočiti COVID potvrdu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter