SREDSTVA ĆE PREUSMJERITI NA KUPNJU RADNIH BILJEŽNICA I OSTALIH MATERIJALA ZA SVE OBVEZNE PREDMETE U ŠKOLI

LOŠE VIJESTI: Otkazuje se ovogodišnji “Špancirfest”, a vrlo vjerojatno i “Varaždinske barokne večeri”

Objavljeno: 17.07.2020. Ante Ferara

Otkazuje se ovogodišnji “Špancirfest”, a vjerojatno takva sudbina čeka i Varaždinske barokne večeri, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije Grada Varaždina i Turističke zajednice grada Varaždina.

Kako je istaknuto, na festivalu je nemoguće poštivati sve propisane epidemiološke uvjete, a došla je i preporuka iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva kulture kako se ne preporučuje održavanje festivala.

– Odlučili smo odustati da ne stvaramo troškove jer kad bismo potpisali ugovore, morali bismo i platiti određeni dio. To je nepopularno, i ja sam se osobno nadao da će ti festivalski dani biti odušak od cijele situacije, međutim, u ovakvim okolnostima, to nije moguće – rekao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok i dodao kako će se sredstva preusmjeriti na kupnju radnih bilježnica i ostalih materijala za sve obvezne predmete u školi.

Direktorica TZ-a Jelena Toth najavila je pak kako će posjetitelji od 21. do 30. kolovoza na Facebook stranici Špancirfesta imati prilike vidjeti najbolje festivalske trenutke koji su obilježili proteklih pet godina, ali osvojiti i vrijedne nagrade sponzora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Prijavite se na naš newsletter