UDRUGA TRGOVINE I LOGISTIKE ORGANIZIRA KONFERENCIJU, PRIJAVITE SE JEDNIM KLIKOM

Implementacija eura – sve što morate znati

Objavljeno: 19.06.2022. Metropolitan

Udruga trgovine i logistike organizira konferenciju pod nazivom ˝Implementacija eura – sve što morate znati˝ na kojoj će stručne panele održati Ministarstvo financija, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Hrvatska narodna banka te Državni inspektorat.

Uvođenje eura jedan je od operativno najzahtjevnijih i najvećih izazova s kojima su se hrvatski poslodavci ikada susreli. Sredinom svibnja Hrvatski sabor je usvojio Zakon o uvođenju eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj, Vlada je objavila i dodatne Smjernice za prilagodbu gospodarstva, osnovano je i posebno tijelo ˝Koordinacijski odbor za prilagodbu gospodarstva i zaštitu potrošača˝ koje je izdalo sveobuhvatne upute , no praktična implementacija brojnim poslodavcima otvara brojne nedoumice i pitanja koje trebaju objašnjenje i odgovor.

S druge pak strane, poslodavci bi u tek nekoliko tjedana trebali provesti cijeli set aktivnosti prilagodbe vlastitih tehničkih sustava i operativnih protokola te biti spremni prvo za dvojni prikaz i obračun cijena, a vrlo brzo i za potpuni prelazak na novu valutu.

Što se točno treba napraviti, kako i u kojem roku? Kako bi dala odgovore na ta pitanja Udruga trgovine i logistikeorganizira konferenciju na koju dovodi ključne institucije zadužene za uvođenje eura. Na konferenciji će sudjelovati i Stipe Župan državni tajnik u Ministarstvu financija, Nataša Mikuš Žigman državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, Michael Faulend viceguverner Hrvatske narodne banke te ključni pojedinci zaduženi za proces uvođenja eura.

Predstavnici državnih institucija održat će prezentacije s naglaskom na implementaciju eura u sektor trgovine, a potom će biti dostupni i za pitanja publike.
 
Konferencija će se održati u srijedu, 29. lipnja 2022. s početkom u 11 sati, u kongresnoj dvorani Konzum akademije (Turinina 11, Zagreb). Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a registracije se vrše na e-mail konferencija@util.hr.

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter