ZA SVAKOG PONEŠTO

Glavni zagrebački trg će 23. i 24. rujna ponovno ugostiti popularni festival održivog življenja ‘ZeGeVege’

Objavljeno: 09.08.2022. Metropolitan

U petak i subotu 23. i 24. rujna će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu po 14. puta održati ‘ZeGeVege’ festival održivog življenja, a uz bogat edukativni i zabavni program, ove godine glavni zagrebački trg mamit će prolaznike raznovrsnom ponudom izlagača isključivo biljne zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. 

Zamamni mirisi gotovih jela širit će se s izlagačkih mjesta raznih restorana, a za svakog posjetitelja naći će se ponešto, kako za ljubitelje ukusnih variva i jela na žlicu, tako i za one koji se najviše vesele brzoj hrani.

Tisuće posjetitelja

Očekuje se na tisuće posjetitelja kojima će u moru dostupnih informacija na ‘ZeGeVege’ festivalu najzapaženije ostati one o mnogim prednostima veganstva za vlastito zdravlje, životinje i cijeli planet. Svi će moći posjetiti zanimljivu instalaciju i fotografirati se pokraj šestmetarskog trodimenzionalnog natpisa prehrane budućnosti, ali i štošta naučiti s edukativnih panoa na dvometarskim stupovima. O veganstvu će moći čuti iz prve ruke od stručnjaka i osoba kojima je takav način prehrane promijenio život nabolje.

Organizatori, Prijatelji životinja, vesele se festivalu koji je pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i čija je organizacija neprofitnog i edukativnog karaktera. Kako ističu, ‘ZeGeVege’ festival već je godinama zapažen kao mjesto odlične energije i pozitivnih promjena. 

– Pozivamo sve da dođu guštati s nama i napuniti se biljnim gorivom, informirati se o pravima životinja i veganstvu, uživati u pozitivnom okruženju i slaviti održiv način života. Kao i ranijih godina, pripremamo pregršt zanimljivosti i iznenađenja za sve dobne skupine. Vidimo se – poručili su organizatori, Prijatelji životinja. 

Ovaj je festival, zbog svoje zelene politike, golemi doprinos stvaranju održivog i zdravijega društva i kao takav iznimno važan događaj, kojim se mogu ponositi i Zagreb i Hrvatska. Kroz ukusnu i zdravu ponudu te bogat edukativni program, posjetitelji iz prve ruke uče o smanjenju potrošnje prirodnih resursa, smanjenju zagađenja okoliša i vlastita ugljičnog otiska te sprječavanju klimatskih promjena, što dolazi kao imperativ uz veganski način života. Izlagači koji predstavljaju svoje proizvode prepoznali su nužnost povećanja ponude biljnih proizvoda na hrvatskome tržištu. 

Bogata ponuda 

‘ZeGeVege’ festival, na kojemu se mogu izlagati isključivo namirnice biljnog podrijetla, prilika je da pokažu koliko je porastao veganski pokret u Hrvatskoj i koliko je bogata i dostupna ponuda takve hrane i ostalih proizvoda.

Više informacija o 14. izdanju najvećeg veganskog festivala u ovom dijelu Europe nalazi se na službenim stranicama festivala i na službenim stranicama Prijatelja životinja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba