IPAK ĆE SE ODRŽATI U NEŠTO DRUKČIJEM OBLIKU

Advent ove godine bez klizališta na Tomislavcu: “Organizirat ćemo ono što možemo. Ovo je vrijeme preživljavanja”

Objavljeno: 10.11.2020. Ante Ferara

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kazao je da će se Advent održati uz održavanje mjera i odgovorno ponašanje.

“Zabliještati će svih 17 gradskih četvrti. To je ideja naših ugostitelja. Organizirat ćemo ono što možemo. Ovo je vrijeme preživljavanja. Doći će bolje vrijeme. Proći će i ovo”, kazao je Bandić. Dodao je kako osim 15 do 20 obrtnika nitko neće imati kućicu u gradu.

Na pitanje novinara o aferi s kućicama, rekao je da ne zna ni za jednu.

“Ne znam ni za jednu aferu s kućicama, to vi znate. Na vaše pitanje vam ne mogu odgovoriti”, rekao je Bandić i otišao s presice nakon pitanja o ostavci šefa Gradskih groblja.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” kazao je da je većina zaraženih asimptomatska.

“Situacija je više nego ozbiljna. U Zagrebu imamo više od 3000 aktivnih slučajeva. Nije baš vrh sante leda, ali nije ni tako daleko. Znamo da je 90 posto onih koji nose virus asimptomatsko. Zato je gradonačelnik za sljedeći tjedan najavio nove mjere. Moramo naći balans između zdravlja i gospodarstva. Neće sve biti u onom obliku kako pamtimo, no napravit ćemo sve kako bi epidemiološke mjere bile provedene”, kazao je Šostar.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld najavila je kako će biti pripremljena adventska događanja.

“U tom smo smislu osmislili slogan “Advent u Zagrebu, osjetite svjetlost”. Zadržali smo brojne projekte koji će se povezati s kulturom. Imat ćemo brojna događanja, kulturna, deset različitih festivala glazbe te jedan projekt pod nazivom Svjetlost Zagreba, za koji pozivamo Zagrepčane i Zagrepčanke da okite svoje prozore i time na jedan način daju malo optimizma u ovim vremenima. Budu li se u narednim danima pooštrile mjere, sve će biti prilagođeno novim uvjetima”, kazala je Bienenfeld. Dodala je da ove godine neće biti organizirano klizalište na Tomislavovu trgu.

Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba kazao je da je dobro što će obrtnici i ove godine biti dio Adventa.

“Mi moramo preživjeti. Nadam se da ćemo s ovim Adventom vidjeti svjetlo u novu budućnost”, rekao je Trojnar.

Marin Medak, predsjednik Udruge ugostitelja rekao je da je dobro što je ugostiteljima omogućen rad i u lošijim vremenskim i epidemiološkim uvjetima.

“Znamo da je nemoguće organizirati Advent kao što je bio prije. To je skupo, rizik je prevelik. Mi ćemo se prilagoditi da ljudi mogu u kafiću koji im je blizu doma konzumirati kuhano vino ili nešto. Ne moraju se ni zadržavati na toj terasi, no možemo reći da svi građani imaju duh adventa u svom dijelu grada. Na samim terasama možemo raditi modifikacije u obliku ponude kuhanog vina, kobasica, kave i ostalih napitaka. Bez epidemioloških okvira nećemo biti u mogućnosti raditi. Ovako ćemo sačuvati sva radna mjesta, što nije mala stvar”, kazao je Medak, prenosi DNEVNIK.hr.

Najnovije po kategorijama

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

BEZ 20.000 GLEDATELJA, ALI I DALJE SPEKTAKL: U 13. po redu rekonstrukciji Bitke kod Stubice kod dvorca Stubički Golubovec, kmetovi predvođeni Gupcem osvojili grad, Tahý je posramljen pobjegao

BUUNAAA TRAAJEEE! TAHÝ: Došli su ovi hahari od zgora tirati nekakvu pravicu, nije ispale dobre GUBEC: Nemre nas nikakva zaraza spriječiti da se pobunimo, nije mogla ni 1573.!

Objavljeno: 07.02.2021. Ante Ferara
“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

DIRLJIVE RIJEČI: OD IZNENADA PREMINULOG VELIKANA HRVATSKOG RUKOMETA ZLATKA SARAČEVIĆA OPRAŠTAJU SE BROJNE KOLEGE SPORTAŠI, NOVINAR, KLUBOVI, NAVIJAČI…

“Hrvatski sport ostao je bez jednog nevjerojatnog čovjeka, istinskog sportaša, bio je faca gdje god se pojavio – Sarač je bio tako jednostavan čovjek“

Objavljeno: 23.02.2021. Ante Ferara

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter