ZABAVA POD MASKAMA

Željko Bebek otvara 194. Samoborski fašnik

Objavljeno: 20.01.2020. Metropolitan

Samobor uskoro postaje grad maškara, jer bliži se 194. Samoborski fašnik, najvažnija i najveća turističko-zabavna manifestacija koja uspješno njeguje tradiciju dugu gotovo 200 godina.

Vrhunska zabava pod maskama za sve generacije, odlična atmosfera, bogata ugostiteljska ponuda uz neizostavne krafne, kao i koncerti glazbenih zvijezda naše estrade, samo su neki od razloga zbog kojih vrijedi doći u Samobor od 14. do 25. veljače na 194. Samoborski fašnik koji se održava pod geslom ‘Od bedaka do superjunaka’.

Samoborski fašnik svake godine posjeti na tisuće posjetitelja, a očekuje se da će tako biti i ove godine. Najveći dio samoborskog fašničkog ludila i veselja odvijat će se na središnjoj fašničkoj pozornici na Trgu kralja Tomislava, odnosno Trgu fašničkih velikana, gdje će koncerte i ove godine održati poznati glazbeni izvođači i pjevači.

Tako će na otvorenju fašničkih spelancija, nakon preuzimanja ključeva grada, na Valentinovo, 14. veljače, publiku zabaviti glazbena legenda Željko Bebek. Dan kasnije u subotu, 15. veljače, Slobodnom fašničkom republikom odzvanjat će klapska pjesma jer na Fašnik u Samobor ponovno dolaze Tomislav Bralić i Klapa Intrade, dok će u nedjelju 16. veljače, pozornicu zauzeti poznati tamburaški veseljaci Slavosnke lole.

Drugi fašnički vikend u Samoboru, u petak, 22. veljače, otvara jedna od naših najpoznatijih grupa – Magazin, subotu, 23. veljače, rezervirajte za majstore rock balada iz Opće opasnosti, a u nedjelju 23. veljače nastupa Tamburaški sastav Garavi. Velika završnica u utorak, 25. veljače, pripast će kraljici naše estrade Jeleni Rozgi.

Svi koncerti u petak i subotu počinju u 20 sati, u nedjelju u 17 sati, dok Jelena Rozga nastupa od 21.30, jer posljednjeg dana Samoborskog fašnika treba osuditi i spaliti Princa Fašnika za sve zlo u prošlom letu, pa tek onda pjevati. Ulaznica nema jer svi su koncerti besplatni.

Novost ovogodišnjeg fašnika je tzv. Urbana zona, kod samoborskog kina, gdje će se uživati u urbanoj glazbi, ali i brakedanceu kao i radionicama izrade grafita.

Osim glazbenika, pozivu fašničkih vlastodržaca, a to je ove godine ekipa iz Srakostripa – Princeza Sraka alias “Sraketa”, Princ Fašnik, Sudec alias Mitoman i Fiškal alias Mutiman, redovito se odazivaju i gostujuće karnevalske skupine iz cijele Hrvatske i šire. Majstori fašnikovanja dolaze iz Domašinca, Štefanca, Makarske, Dobove, Ključa Brdovečkog, Labina, Ptuja, Pule, Supetra, Kutine, Lonjskog Polja, Cavtata, Pelješca i Ploča. Time su prijave zaključene i sva mjesta za njihove programe na našim fašničkim pozornicama, 15. i 22. veljače od 18 sati, popunjena.

Uz sve spomenuto održat će se, kao i svake godine, bogat program za djecu, kako na glavnoj fašničkoj pozornici, tako i u prostoru male dvorane Galerije Prica na Trgu Matice hrvatske, a zabave neće nedostajati ni u lunaparku, iza kina.

Osim u dobroj zabavi i glazbi posjetitelji će u Slobodnoj fašničkoj republici moći okrijepiti uz bogatu ponudu jela i pića na brojnim štanovima, kao i u samoborskim kafićima i ugostiteljskim objektima koji će raditi duže nego obično.

Pored odlične zabave, motiv za maskiranje su i ove godine vrijedne nagrade za one najbolje, najmaštovitije i najkreativnije, stoga pripremite maske i dođite u Samobor i ne zaboravite da ‘bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik’!

Foto: TZGS / Promo

Najnovije po kategorijama

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

SJEO NA MOTOR S TRI GODINE: NIKOLA HRANIĆ (20) DEČKO JE IZ BEDEKOVČINE O KOJEM BI SE MOGLO PRIČATI KAO O BUDUĆEM SVJETSKOM VELIKANU MOTOCROSSA

SRCE I VOLJA JAČI OD OZLJEDA: ˝Doktor mi je rekao da više nikad neću moći voziti, a onda sam pobijedio na prvenstvu Zagorja. Sljedeća godina će biti top˝

Objavljeno: 09.10.2022. Metropolitan
“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

ŠTO NAM SE TO KRIJE ‘POD KUĆNIM PRAGOM’? DONOSIMO INTERVJU S BRITANSKIM ARHEOLOGOM SVJETSKOGA GLASA, MARKOM B. ROBERTSOM, KOJI SUDJELUJE U MEĐUNARODNOM ARHEOLOŠKOM PROJEKTU NA PODRUČJU RADOBOJA

“Potencijal ovog područja je ogroman, unutrašnjost Hrvatske krije brojna bogatstva i zanimljivosti koje tek treba otkriti, a ja želim biti dio toga”

Objavljeno: 03.09.2022. Metropolitan

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter