Poker za novac igrati za pobjedu 2024

  1. Slot House Of Doom 2 The Crypt Bonusi I Besplatne Vrtnje: Ako ste novi u svijetu internetskog pokera, važno je da razumijete različite vrste pokera koje možete igrati.
  2. Slot The Wild Hatter Bonusi I Besplatne Vrtnje - Idite na stranicu za povlačenje na svom računu, navedite željeni način povlačenja, navedite iznos, a zatim kliknite gumb za povlačenje.
  3. Evolution Casino Igre Recenzija: Rezolucija se može razlikovati ovisno o različitim telefonima i tabletima, ali to vas ne bi trebalo brinuti.

Trikovi igra rulet popularni kasino 2024

Slot Igrat Besplatno
To je internetska igra ogrebotina koja se može igrati na raznim uređajima, uključujući mobilne uređaje, tako da ne bi trebalo biti opravdanja zašto uopće ne ciljate na taj jackpot.
Boo Casino No Deposit Bonus
Svaki put kada se pojavi plaćena maketa, njezini će se elementi zalijepiti na ploču.
Sada ćemo pogledati 2 najjednostavnije opcije brojanja karata dostupne igračima blackjacka.

Besplatne kasino igre s automati za igre na srećuma 2024

Slot Cleopatra 18 Bonusi I Besplatne Vrtnje
Svaki od ovih paketa uključuje sesiju učenja igre koja osigurava da cijela grupa bolje razumije kako igrati casino igre.
Mystake Casino 50 Free Spins
Ali sumnjive okolnosti koje stoje iza njegove pobjede navele su mnoge ljude da sumnjaju u Maceda kao igrača i blokiraju poker.
Kako Radi Rulet

OBILJE VOĆA I POVRĆA NA TANJURU

Prijatelji životinja nude recepte ukusnih i zdravih jela – donosimo neke od njih

Objavljeno: 18.07.2022. Metropolitan

Svi znamo da je za zdravlje i ljepotu važno ono što se nalazi na tanjuru. Ljeto, s obiljem svježeg voća i povrća na jelovniku, idealna je prilika za uvođenje zdravijih prehrambenih navika. Prijatelji životinja na svojoj web stranici nude recepte ukusnih i zdravih jela, koja će nam pomoći da uživamo u sezonskim namirnicama, rashladimo se od vrućina i osjećamo se odlično jer činimo dobro ne samo za svoje zdravlje nego i za životinje i planet.

Iz kuharica Prijatelja životinja izdvajamo nekoliko recepata laganih ljetnih jela, od slanih do slatkih, koja se pripremaju brzo, a nestaju još brže.

Namaz od patlidžana

Sastojci: 500 g patlidžana, 2 češnja češnjaka, 5 žlica maslinova ulja, 3 žlice limunova soka, sol, papar, peršin (prema želji)

Priprema: Patlidžane narezati na kolute, popeći u tavi na žlici ulja (ili ispeći prepolovljene patlidžane u pećnici) i ohladiti. Dobro usitniti patlidžane blenderom pa umiješati protisnuti češnjak, peršin, sol i papar. Lagano dodavati preostalo maslinovo ulje i limunov sok dok ne dobijete kremastu smjesu. Namaz poslužiti uz prepečeni kruh.

Riblji paprikaš bez riba

Sastojci: 500 g krumpira, 170 g tikvica, 300 g patlidžana, 2 dl vina, 400 g luka, 3 režnja češnjaka, 2 žlice ulja, ½ žličice slatke mljevene paprike, 2 male ljute papričice, 1 žlica dimljene paprike, 1 l vode, 2 žlice koncentrata rajčice, 2 žlice usitnjenih algi

Priprema: Patlidžane usitniti i posoliti te dobro promiješati i pustiti da odstoje pola sata, a zatim dobro iscijediti. Usitniti krumpir, tikvice i luk te zgnječiti češnjak. Luk popržiti u loncu i kada uvene, dodati češnjak. Dodati povrće i začine. Kratko pirjati, a zatim dodati vino, koncentrat rajčice i vodu. Kuhati oko 30 minuta te povremeno protresti lonac.

Ratatouille

Sastojci: 3 žlice maslinova ulja, 1 tanko narezan luk, 4 oguljena i narezana češnja češnjaka, 1 manji lovorov list, 1 mali patlidžan, 2 tikvice, 3 paprike, 8 velikih rajčica, ½ l pasirane rajčice, 1 žličica soli, 1 žlica vlasca, 1 žlica bosiljka, 1 žlica peršina, mljeveni crni papar

Priprema: Na ulje u velikoj tavi dodati luk, češnjak i lovorov list. Miješati dok luk ne omekša. Izrezati patlidžan na male kockice. Dodati u tavu i povremeno miješati dok patlidžan ne omekša, oko osam minuta. Tikvicu prepoloviti po dužini i narezati na ploške. Papriku narezati na trake. Rajčice grubo nasjeckati. Umiješati tikvice, papriku, rajčice i sol u tavu s patlidžanom te kuhati na srednje jakoj vatri pet do sedam minuta ili dok povrće ne omekša. Povremeno promiješati. Na kraju dodati pasiranu rajčicu. Umiješati začine i papar prema ukusu.

Paprike punjene grahom

Sastojci: 6 velikih paprika, 250 g kuhanog graha (ili 1 limenka), 1 glavica luka, 2 mrkve, 4 žlice maslinova ulja, 2 češnja češnjaka, pola šalice pasirane rajčice, 1 žlica sojina umaka, pola vezice peršina, sol i papar prema ukusu

Priprema: Na ulju popržiti luk, dodati naribanu mrkvu, češnjak, zatim grah, sol i papar i na kraju peršin. Paprikama odrezati gornji dio, očistiti ih od sjemenki, napuniti pripremljenom smjesom i poklopiti gornjim dijelom. Složiti napunjene paprike u nauljenu vatrostalnu posudu, te preliti eventualnim viškom smjese, umakom od paradajza i ukrasiti sojinim vrhnjem. Peći oko pola sata na 180 °C. Poslužiti uz rižu ili neku drugu žitaricu.

Ražnjići

Sastojci: 1 kg šampinjona, 250 g sojinih komadića (ili sejtana), 1 kg patlidžana, 1 kg tikvica, 1 kg paprike, 1 kg luka, sojin umak, usitnjeni češnjak, sol, papar, ulje

Priprema: Patlidžane oprati, narezati na ploške od oko 2 cm, dobro posoliti i ostaviti da stoje oko pola sata. Istisnuti iz njih višak vode, narezati ih na kocke i posuti češnjakom. Sojine komadiće kratko prokuhati u slanoj vodi, ocijediti, dodati sojin umak i češnjak. Šampinjone očistiti i prepoloviti. Tikvice oprati i narezati na kocke. Paprike oprati i narezati na kvadrate. Luk oguliti i narezati na kocke. Na drvene štapiće za ražnjiće nabosti komade povrća, soje i šampinjona. Sve posoliti i popapriti te nauljiti. Peći na roštilju ili u pećnici (posložiti u posudu u dva sloja). Kada je pečeno, još malo poprskati uljem (i sojinim umakom prema ukusu).

Veganski Ledeni vjetar

Sastojci: 200 – 250 g slanutka; za kore: 1 šalica nesoljene vode u kojoj se kuhao slanutak (aquafaba), 1 šalica šećera, 1,5 šalica glatkog brašna, pola žličice praška za pecivo, malo sode bikarbone (nekoliko prstohvata), 5 žlica ulja, 1 žlica octa; za 1. kremu: 2 pudinga od vanilije koja se ne kuhaju, 3 dl sojinog mlijeka, ½ litre veganskog šlaga; za 2. kremu: ½ l veganskog šlaga; voće po izboru: breskve, kivi, bobičasto voće, jagode, banane…

 Priprema: Skuhati slanutak, ali ne soliti vodu. Slanutak ohladiti u vodi. Za kore, tući vodu od slanutka (aquafabu) sa šećerom kojega treba dodavati postupno. Kada je čvrsto, dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom i praškom za pecivo. Zatim lagano umiješati žlicu po žlicu ulja i na kraju ocat. Peći na 180 °C oko 30 minuta. Smjesa je dovoljna za veliki lim od pećnice ili se mogu peći dvije okrugle kore (jedna po jedna), promjera 28 – 30 cm. Rezati biskvit kada je hladan. Ako se radi četvrtasti biskvit, rezati na dva ili tri puta (ako se reže na tri puta, torta će biti viša). Staviti u zdjelu sastojke za prvu kremu i tuči mikserom, što je gotovo za nekoliko minuta. Zatim u drugoj zdjeli istući šlag. Slagati na biskvit prvu kremu s pudingom, na nju sloj voća i zatim šlag pa ponovno: biskvit, žuta krema, voće, šlag.

Smoothie od lubenice i vanilije

Sastojci: 2 šalice lubenice narezane na kocke, šalica malina, 2 kugle veganskoga sladoleda od vanilije

Priprema: U blender staviti kocke lubenice i maline te miksati 20-ak sekundi dok se ne dobije gusta smjesa. Zatim dodati kugle sladoleda od vanilije i miksati još 20-ak sekundi. Na kraju ostaviti u hladnjaku pa dodati nekoliko kocki leda.

Sladoled od kupina, borovnica i banana

Sastojci: 250 g kupina, 100 g borovnica, 3 banane, 2 vanilin šećera, 150 ml zobenog mlijeka; za ukrašavanje: listići badema

Priprema: Oprati kupine i borovnice, a banane narezati na ploške. Dodati vanilin šećer i sve usitniti u električnoj sjeckalici. Mješavini dodati zobeno mlijeko te izmiješati u jednoličnu smjesu. Staviti u odgovarajuću posudu za zamrzavanje 4 – 5 sati. Grabilicom za sladoled ili žlicom oblikovati kugle, posuti ih listićima badema i poslužiti. Prije oblikovanja kugli, grabilicu ili žlicu namočiti u toploj vodi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Komentirajte putem Facebook-a

Pročitajte više s našeg weba