Gume bi trebale biti bijele boje, pošto su izrađene od gume koja je bijele boje, piše Revija HAK, no one poprimaju crnu boju zato što se dodaje ugljična čađa kako bi se guma stabilizirala.
Ugljična čađa sprječava utjecaj UV zraka i ozona na gume te gume općenito čine sigurnijima, a ima i estetski razlog zašto ne bijele gume – već nakon prvih prijeđenih metara pokupile bi prljavštinu i prašinu, koju je teško isprati.
INTERVJU - CHEF MISLAV BOŽIĆ: Krapinski restoran Kramberger ima novog majstora zanata u kuhinji, koji želi stvoriti tim koji će dijeliti njegovu strast prema kuhanju
U skladu s novom europskom regulativom, metropolitan.hr je nadogradio politiku privatnosti i korištenja kolačića. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo Vam omogućili što bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost našeg portala. Daljnjim korištenjem našeg portala, suglasni ste s korištenjem kolačića.Prihvaćam